Forrige uke måtte Jordan Spieth tåle kritikk for hvordan han valgte å forberede seg til The Open på St Andrews. Spieth har spilt St Andrews kun en gang i juniordagene, men reiste verken til St Andrews eller Scottish Open for forberedende linksgolf forrige uke.

I stedet spilte han John Deere Classic hjemme i USA, turneringen han vant sin første PGA Tour-turnering på i 2013. Han stilnet kritikerne ved å ta sin fjerde seier for året, og er nå den første spilleren siden Tiger Woods (år 2000) som har vunnet fire turneringer i en sesong før kalenderen har nådd The Open Championship.

Mens store deler av The Open-feltet ankom Old Course allerede forrige uke, ankom Spieth så sent som mandag. Han har rukket å spille to 18-hulls og en 10-hulls runde, og har måttet tåle kritikk fra media igjen. Denne gang for at han har spilt treningsrundene med andre spillere med lite eller ingen erfaring fra Old Course. Nå viser det seg imidlertid at Spieth har fått hjelp av en som kjenner banen bedre enn de fleste andre.

– Hvis du tror Jordan Spieth kommer til St Andrews uten informasjon tar du feil. Han har hyret en ekspert på golfbanen som har gitt teamet; Cameron McCormick (treneren) og Michael Greller (caddien) informasjon om alt fra siktelinjer fra tee, bunkerne, de store greenområdene og til og med hvordan tidevannet påvirker forholdene på banen!, forklarer Todd Lewis i Golf Channels Morning Drive-program.

Lewis peker imidlertid på en svakhet i Spieth sine forberedelser: Han har aldri spilt St Andrews i vind, og treningsdagene har også vært rolige. Det skal endre seg når turneringen starter torsdag, og fredag er det meldt vindkast opp mot 18 meter per sekund. 

– Det gjenstår å se hvordan han takler det, avslutter Lewis.

Spieth har allerede vunnet årets to første majorer, The Masters og U.S. Open. Vinner han på søndag blir han den første spilleren siden Ben Hogan i 1953 som vinner de tre første majorene i samme kalenderår.

NB! Spieth sin sesong har vært så ekstrem at dersom hans caddie (som får ti prosent av Spieth sine premiepenger) hadde vært med på PGA Tours pengeliste, hadde han vært ranket helt oppe på 93. plass med 866 534 innspilte dollar!