Spieth sin caddie tjente like mye som «Lefty» i 2015!

Det er lukrativt å være caddie på PGA-touren. Spesielt når arbeidsgiveren din heter Jordan Spieth.

Publisert

Spieth (22) tjente over 185 millioner kroner (22 millioner dollar) denne sesongen, og knuste dermed Vijay Singh sin gamle rekord for mest penger spilt inn i løpet av en sesong. Spieth avsluttet en uforglemmelig sesong med stil. Han vant sesongfinalen Tour Championship, og utløste dermed også FedEx Cup-bonusen på ti millioner dollar.

Han er imidlertid ikke alene om å le hele veien til banken. Det samme kan hans caddie Michael Greller gjøre.

Greller, som tidligere jobbet som barneskolelærer, måtte i følge Golf Digest jobbet som lærer i 29 år for å tjene like mye som han gjorde for Spieth denne sesongen.

Golf.com har regnet ut nøyaktig hvor mye Greller har tjent i 2015, forutsatt at han har «den vanlige» caddiekontrakten, der man får fem prosent av spillerens premiepenger for å klare cuten, syv prosent for en topp-10-plassering og ti prosent for seier.

Konklusjonen er en utbetaling på 2,14 millioner dollar, 18,1 millioner kroner i løpet av 2015. Det er bare 10 000 dollar mindre enn Phil Mickelson, og mer enn navn som James Hahn, Webb Simpson, Harris English, fjorårets FedEx Cup-vinner Billy Horschel, Ian Poulter og Hunter Mahan for å nevne noen.

Med de skyhøye utbetalingene på PGA-touren, er det ikke noen tvil om at caddieyrket kan være en lukrativ bransje. Da Stevie Williams gikk caddie for Tiger Woods i hans glansdager, var Williams lenge New Zealands best betalte «idrettsutøver».

Powered by Labrador CMS