- Spillet føltes solid

Av de norske i EM ble Nicoline Engstrøm Skaug beste dame på 14. plass. En sterk turnering av Oslo-spilleren. Tonje Daffinrud klatret til topp-20 etter en knallavslutning på 69 slag!

Det ble en bra avslutning av damene i EM. Riktignok spilte Skaug sin svakeste runde i turneringen på 74 slag, men det holdt til 14. plass og beste norske dame. En jevn runde med 16 par og to bogeys på hull en og hull 17.

Hakk i hæl endte imidlertid Daffinrud etter sin forrykende 69-runde, en runde som tok henne 19 plasseringer oppover resultatlistene til delt 19. plass. Runden hennes besto av fire birdies og en bogey, altså dobbelt så mange birdies som på de andre rundene.

-Jeg har hatt en fantastisk uke her i Tallinn! Spillet føltes solid og jevnt over fornøyd med spillet, skriver Daffinrud på sin Facebook-side.

Camilla Vik endte på 44. plass etter sin 75-runde. 6 bogeys og tre birdies tok henne seks plasser nedover listene.

3.runde fredag

Tre av fire norske klarte cuten. Nicoline Skaug har fremdeles mulighet til topplassering.

71-72-72. Kun tre bogeys på tre runder. Man kan ikke klage på stabiliteten til Nicoline Skaug, men det mangler noen slag for å henge med blant de aller beste. Med -1 ligger hun på 10.plass men nå er det noen slag å hente inn. Lederen Noemi Jimenez fra Spania er på -7 og har to slags ledelse til franske Boutier. Etter dem følger fire spillere på -4. Nicoline har altså en utfordring å takle på finalerunden i morgen.

To andre norske spillere klarte cuten men har havnet litt langt bak. Både Camilla Vik og Tjone Daffinrud ligger på +5 og 38.plass etter runder på henholdsvis +2 og +4 i dag. Daffinruds dag var nærmest spolert etter hull 2. Hun brukte ni slag på dette par 4 hullet.

Siste norske er Marthe Wold. Stavangergolferen misset cuten med ett fattig slag etter +2 i dag. Med 75-75-74 har også hun vært stabil men i feil ende av skalaen.

2.runde torsdag

Nicoline Skaug gikk en fin runde på par og henger med i toppen med -1 totalt. Hun ligger på 9.plass, fire slag bak ledende Jimenez fra Spania.

Tonje Daffinrud får litt for mange bogyes. Fem totalt har det blitt i løpet av de to rundene, men med +1 er hun ikke for langt bak til å kjempe om seieren.

For Camilla Vik ble andrerunden det vi må ha lov til å kalle blytung. Hun gikk en glimrende runde i går på -2, men +5 sendte henne i fritt fall nedover listen. +3 holder til 34.plass, men det begynner å bli en del slag opp til toppen.

Marthe Wold klarte ikke å snu trenden og gikk også i dag på +3. Med +6 totalt spiller hun for litt ære og å bygge erfaring, men vi vet hun kan gå lave runder og håper det snur nå.

Cut går etter tre runder på de 60 beste og like.

For vinneren av mesterskapet venter det en invitasjon til en turnering på Ladies European Tour. Kommer man dit vet man aldri hva som kan skje. Det kjempes altså om litt mer enn en amatørtittel i Estland denne uken.

1.runde onsdag

Camilla Vik har fått en strålende innledning på mesterskapet. Med -2 er hun på delt 6.plass, tre slag bak lederen Iturrios fra Spania. Oslospilleren gikk en solid runde med kun en bogey. Under par finner vi også Nicoline Skaug. -1 betyr at hun absolutt er med.

Tonje Daffinrud utlignet sine to birdies med to bogeys. Åpning på par er helt greit, men det trengs nok en runde noen slag under par i morgen for å ha realistiske sjanser.

Marthe Wold hadde en variabel dag på jobben. Hele fem bogeys ble det og +3 til slutt. Det betyr 67.plass og en stor jobb å gjøre torsdag.

Den norske troppen består av Tonje Daffinrud, Nicoline Skaug, Camilla Vik og Marthe Wold.

Startidene onsdag (i norsk tid).

7.20 Tonje Daffinrud

12.10 Nicoline Skaug

12.40 Camilla Vik

13.00 Marthe Wold

Turneringen spilles på Estonian Golf & Country Club like utenfor Tallinn. En topp 100 bane i Europa som har arrangert lignende mesterskap før og fått tildelt flere i årene som kommer. Det spilles fire runder.