– Jeg spiller med hjertet og for alle venner hjemme i Norge, sa Tutta i presseboksen etter gårsdagens innspillsrunde på Carnoustie-banen i Skotland.

Kun to dager etter at hun hadde vært i aksjon på Evian Masters med sort sørgebånd rundt armen var Tutta igjen tilbake på golfbanen tirsdag. Og under pressekonferansen etter runden var det tydelig at hun fortsatt var veldig preget av hendelsene. Men det var aldri noe alternativ å hoppe over turneringen sier hun.

– På grunn av størrelsen på landet vårt føles det som vårt 9/11. Sport betyr ingenting i slike situasjoner, men jeg vil bare gjøre mitt beste der ute og kjempe det jeg kan for de der hjemme, sa hun mens hun kjempet om å holde tårene tilbake.

Mandag samlet over 150 000 mennesker seg i Oslo for å minnes de rammede, og Suzann er imponert over holdningen til det norske folk og innbyggerne i byen der hun selv har oppvokst.

– Det er utrolig hvordan samholdet har vært. Alle har tatt vare på hverandre, og selv om vi ikke kan gjøre noe med det som har skjedd er det viktig at vi fortsetter på passe på hverandre i fremtiden. Det er bare så trist, så veldig veldig trist, sier hun.

Turneringen slår i gang torsdag.