Men gradestokken nede på fem grader og tett tåke startet fredagens avslutningsrunde av Ladies Norwegian Challenge med en utsettelse på over to timer.

 

Da spillet endelig kom i gang var det Marianne Skarpnord som leverte best av de norske spillerne.
Europatour-spilleren ødela for sine vinnersjanser allerede i åpningsrunden hvor hun måtte opp i 77 slag. Torsdag kloret hun seg imidlertid på riktig side av cutstreken med en 71-runde. Fredag fulgte hun opp med fortsatt stabilt spill. 

 

Med tre birdies, like mange bogeys og resten par signerte østfoldingen for en 72-runde. Med +4 sammenlagt klatret hun fra 18. til 9. plass, åtte slag bak vinneren Nicole Broch Larsen fra Danmark.

 

Skarpnord ble den eneste norske spilleren i topp-10.

 

Nest best av de norske var Marita Engzelius, som til slutt endte på en fin 14. plass. Oslo-jenta avsluttet med 74 slag, og fem over sammenlagt.

 

Caroline Martens delte 21. plassen på +7 – skuffende med tanke på målsettingen om en plass på pallen.

 

Cecilie Lundgreen, Tina Marie Brekke, Veslemøy Heramb, Stine Pettersen, Cecilie Eckbo Lønnberg og Nina Offenberg misset cuten.

 

 


 

 

Runde 2

 

 

Marianne Skarpnord ristet av seg den skuffende åpningsrunden på Hauger, men det er Marita Engzelius som fortsatt er den beste norske spilleren før siste runde av Ladies Norwegian Challenge.

 

Engzelius klarte imidlertid ikke å holde trykket oppe i toppen, og falt fra tredje- til 15. plass i fredagens andre og nest siste runde på Hauger.

Med fem bogeys, to birdies og resten par på scorekortet endte hun tre over for dagen og tre over par sammenlagt. Dermed starter hun sisterunden åtte slag bak lederen Nicole Broch Larsen fra Danmark.

 

Dagens beste norske runde var det fjorårsmester Marianne Skarpnord som stod for. Europatour-spillerens åpningsrunde ble ødelagt med en trippelbogey allerede på det første hullet, og signerte til slutt for en skuffende runde på fem over. Torsdag slo hun tilbake med en birdie og hele 17 (!) par.

Hun klatret med det fra 41. plass opp til 18. plass og riktig side av cutstreken.

 

Caroline Martens hadde satt en topp 3-plassering som mål før ukens turnering, men hadde mer enn nok med å klare cuten torsdag. Haga-golferen fulgte opp onsdagens 75-runde med en 74-runde, og ligger fem over par på delt 20. plass og to slag innenfor cutstreken.

Cecilie Lundgreen, Tina Marie Brekke, Veslemøy Heramb, Stine Pettersen, Cecilie Eckbo Lønnberg og Nina Offenberg misset cuten.

 


 

 

Runde 1

 

Marita Engzelius åpnet sterkt på Hauger, og deler tredjeplassen etter åpningsrunden av Ladies Norwegian Challenge. For fjoårsmester Skarpnord ble det en tung dag på jobb.

 

Marita Engzelius tok nylig avgjørelsen om å tilbringe resten av året i Europa fremfor den amerikanske Symetra-touren. Onsdag var hun og ni andre norske spillere på plass på Hauger Golfklubbs andre strake utgave av Ladies Norwegian Challenge på LET Access Tour, kvinnenes svar på Challenge Tour.

 

Etter onsdagens åpning er det Engzelius som er best i gang av de norske, takket være en solid åpning på par (72). Tredjeplassen deler hun sammen med seks andre spillere, to slag bak danske Monica Christiansen og Elin Andersson fra Sverige på toppen av leaderboardet.

 

– Spillet føltes bedre på starten av runden, og jeg måtte kjempe hardere i innspurten. Likevel ganske fornøyd med dagen totalt sett, skrev Engzelius på sin Facebook-profil etter runden.

 

Tre slag bak Engzelius er Caroline Martens nest best av de norske på delt 25. plass. Martens er den av de norske spillerne med mest å spille for denne uken – med en tredjeplass på tourens pengeliste er hun fortsatt akkuratt innenfor en plass som gir billett tilbake til Ladies European Tour igjen neste år.

 

Dagens store norske skuffelse var Marianne Skarpnord, som til daglig spiller på Ladies European Tour. Sarpingen er regjerende mester på Hauger, men måtte opp i fem over par onsdag. Det holder bare til delt 41. plass så langt sammen med blant annet Tina Marie Brekke.

 

Av de resterende norske spillerne ligger Cecilie Lundgreen og Veslemøy Kontorp Heramb på 57. plass (+6), Nina Offenberg på 79. (+10), amatøren Stine Pettersen på 82. plass (+11) og Cecilie Eckbo Lønnberg på 90. plass (+13).

 


 

Før turneringen

 

Skarpnord forsvarer tittelen på «hjemmebane»

 

Marianne Skarpnord er favoritt når hun denne uken spiller Ladies Norwegian Challenge på Hauger GK.
  (NGF) Marianne Skarpnord, Caroline Martens og Marita Engzelius er noen av de fremste håpene når Ladies Norwegian Challenge arrangeres for andre året på Hauger Golfbane utenfor Oslo 18.-20. september.
 

Turneringen er en del av den profesjonelle turneringsserien LET Access Tour, og de norske får bryne seg mot et startfelt med spillere fra rundt 20 nasjoner, inkludert spillere fra USA, England og Australia.
 

Norske vinnersjanser

 

Marianne Skarpnord kommer rett fra Evian Championship og er den spilleren med størst internasjonal suksess i startfeltet. Hun har allerede vunnet en turnering på Ladies European Tour (LET) i 2013, og vant Ladies Norwegian Challenge på Hauger i 2012.
 

Caroline Martens har prioritert LET Access i 2013, og er med stabilt spill for tiden ranket som nummer fire på touren. Holder hun seg innenfor topp fem får hun full kategori på LET i 2014.
 

Marita Engzelius spilte jevnt med Suzann Pettersen & Co da hun var en av åtte spillere som spilte Suzann Pro Challenge på Bogstad tidligere i september. Hun har spilt flere turneringer på LPGA tidligere i år, og er definitivt med på å lage et sterkt norsk startfelt.
 

Kjendis-ProAm

Tirsdag 17. september kl. 14 arrangeres ProAm-turnering der de profesjonelle spiller med samarbeidspartnere og andre inviterte, deriblant John Carew, Håkon Særnblom og curlingguttas Flemming Davanger.

 


 

 
 
Om Ladies Norwegian Challenge og LET Access

 

Ladies Norwegian Challenge er den norske turneringen i den europeiske turneringsserien LET Access Series. Turneringen spilles i 2013 på Hauger GK, og har en total premiesum på 25.000 euro. Ladies Norwegian Challenge samler de beste norske profesjonelle golferen på kvinnesiden i Europa.
 

 

LET Access er den offisielle rekrutteringsserien til Ladies European Tour, hvilket innebærer at de fem beste spillerne på LET Access Series automatisk kvalifiserer seg for Ladies European Tour påfølgende år. For mer informasjon, se https://www.letaccess.com
 

Om Hauger Golfbane

Hauger Golfbane ligger på Slattum på Romerike nord for Oslo. Banen ligger sentralt plassert ved E6 og bare 20 minutter til Oslo sentrum og 20 minutter til Gardermoen. Banen er kupert, utfordrende og spennende for golfere på alle nivåer.

 

Hauger Golfklubb ble stiftet i 1988, åpnet sin bane i 1996, og har siden den gang arrangert en rekke store turneringer, blant annet European Challenge Tour, LET Access Tour, nordisk mesterskap og flere Norgesmesterskap. Kjente golfnavn som Seve Ballesteros, Ian Woosnam, Retief Goosen, Bernard Langer og Pádraig Harrington har alle spilt banen. Hauger golfklubb har i dag 1200 medlemmer. For mer info, se www.haugergolf.no