Stabil Tutta nummer 12

Stabilt spill har sørget for at Tutta sakte men sikkert klatret på resultatlistene denne uken.

Med 17 greentreff og 12 fairwaytreff imponerte Suzann Pettersen med sin stabilitet på siste runde. Få feil har tatt henne til enda en topp-15 plassering i år, faktisk den fjerde av syv spilte turneringer så langt i 2014.

Søndagens runde startet bra, og med tre birdies i løpet av hennes første ni var hun på god vei oppover resultatlistene. Dessverre ble det med disse tre birdiene.

De siste ni var preget av trygt og stabilt spill stort sett hele veien til klubbhuset, kun avbrutt av bogeyen hun fikk på hull 11. Derfra og inn var det utelukkende par-golf som gjaldt.

Med scorene 72 – 68 – 70 – 69 og fem under par totalt endte hun til slutt på 12. plass, åtte slag bak ukens vinner Lizette Salas. Tutta delte plasseringen med blant andre Mi Hyang Lee, Jennifer Johnson, Brittany Lang, Alejandra Llaneza og Stacy Lewis. Lewis slet på sisterunden og avsluttet med en 74-runde, mye grunnet en trippelbogey på hull 18.

Nå blir det en ukes turneringsopphold for Pettersen, før hun skal spille ShopRite LPGA Classic Presented by Acer den 30. mai.

Det ble til slutt Lizette Salas fra USA som vant overlegent. Hun startet dagen med tre slags opphold mellom seg selv og nummer to, men selv etter en parrunde klarte hun å øke ledelsen med ytterligere ett slag. I løpet av 72 hull hadde hun fire bogeys og 17 birdies.

Andreplassen ble delt av Sarah Jane Smith, Yani Tseng og Lexi Thompson.

Runde 3

Til tross for en runde med lite spenning klatret Tutta på resultatlistene.

Da cuten endelig var satt, kunne Tutta endelig gå ut og spille tredjerunden sin på 17. mai. Hun begynte med tre par, før hun satte birdien på hull fire. Allerede hullet etter kom det en bogey, noe det også gjorde på hull åtte. Heldigvis ble det birdie på hull ni og kunne runde på par.

Med åtte par og én birdie på de siste ni seilte hun inn til 70 slag (-1) for dagen og endte akkurat opp innenfor topp-20. Med -3 sammenlagt deler hun 19. Plassen med syv andre spillere. Dermed ligger hun ti slag bak lederen.

Lizette Salas var en av de som virkelig fikk fart på spillet under tredjerunden. Etter en andrerunde på -3, med fire birdies og én bogey lå hun ett slag bak Stacy Lewis. På lørdagen grep hun muligheten til å skaffe seg best mulig posisjon for søndagen og slo til med en bogeyfri 65-runde. Det tok henne til en solid ledelse, og er tre slag foran kvinnen på andreplass, Hee Young Park.

Jeg følte meg bra. Jeg var ganske nervøs på de siste hullene, for Hee Young slo ballen nære pinnen, fortalte Salas til LPGA.com etter runden.

Park spilte to under par lørdag og er absolutt med å kjempe om seieren på tøffe Kingsmill. Det er også Lydia Ko, Katherine Kirk og Stacy Lewis som alle tre deler tredjeplassen på -8. Dersom det blir Ko som vinner turneringen kan 17-åringen smykke seg med førsteplassen på verdensrankingen.

Runde 2

Suzann Pettersen var en av de som kom seg gjennom 18 hull før mørket kom og spillet måtte utsettes. Takket være stabilt spill ble runden hennes en opptur.

Det var ikke så lett å få alle gjennom andrerunden av Kingsmill Championship Presented by JTBC. Det ble for mørkt i åtte-tiden, så mange må ut til start 08.00 på lørdag for å fullføre runden. Hovedårsaken til at de ikke kom gjennom var fordi runden allerede var over tre timer på etterskudd grunnet en regnutsettelse. 24 grupper var igjen på banen da det ble for mørkt til å spille.

Etter en treg start denne uken med én over par, slo hun imidlertid tilbake på andrerunden. Med start fra hull 10 åpnet hun bra, og var to under par etter fem spilte hull. Takket være birdie på hull 12 og 14 klatret hun på resultatlisten og etter ni spilte hull var hun fremdeles -2 for dagen.

Det ble ytterligere en birdie på Tutta før runden var fullført. Da kunne hun skrive under på 68 slag, en runde helt fri for bogeys. Med den andrerunden tok hun et realt byks oppover resultatlistene. Med 24 grupper igjen på banen ligger hun på foreløpige 25. plass på -2 totalt.

Hee Young Park leder med ett slag og er -8 totalt. Også hun kom inn før mørket. På syv under par og delt andreplass ligger fem spillere, men tre av dem fikk ikke fullført sine runder. Lexi Thompson og Azahara Munoz var på hull 14 da runden ble avblåst, mens Lizette Salas var ferdig med hull 11. Dette betyr at lederen godt kan være en annen innen andrerunden er ferdigspilt i løpet av lørdagens morgentimer.

Stacy Lewis har nok en turnering i toppform. Hun jakter på førsteplassen på verdensrankingen, og er godt igang denne helgen, kun ett slag bak lederen Park. Hun imponerte fredag med sin bogeyfrie 65-runde (-6).

Runde 1

Suzann Pettersen måtte over par i åpningsrunden av Kingsmill Championship i Virginia.

Kingsmill Championship har historisk sett gitt Tutta gode resultater. I 2007 kunne hun heve pokalen over hodet, og i fjorårets turnering endte hun på andreplass, etter å ha tapt i omspill mot Cristie Kerr.

Tutta var offensiv i en pressemelding som ble sendt ut i forkant av turneringen.

– Jeg har alltid trivdes godt i varmen på Kingsmill. Banen passer meg bra, så det blir full gass fra start av, sier Pettersen.

Full gass ble det imidlertid ikke.

Torsdag åpnet hun med en runde på en over par, etter å ha gjort fire bogeys, tre birdies og resten par.

Det holder bare til en delt 62. plass så langt, akkurat innenfor cutstreken. Hun har allerede syv slag opp til tettrioen Azahara Munoz (Spania), Austin Ernst (USA) og Hee Young Park (USA).

Tutta har de siste ukene blitt vippet ned fra andre- til fjerdeplass på verdensrankingen. Verdensener Inbee Park er ikke på plass i Virginia denne uken. Det er derimot verdenstoer- og treer Stacy Lewis og Lydia Ko, som deler 29. plassen på en under par.

Det beste Tutta kan håpe på denne uken er å klatre tilbake på andreplassen på verdensrankingen dersom hun vinner.