Richie Ramsay gikk kvalifiseringsrunden til US Open på fire slag under par. Han trodde ikke det var nok til å klare å kvalifisere seg, så han satset på å rekke en flight tilbake til Belfast for å være med på bryllupsfeiringen til vennen og kollegaen Gareth Maybin. Kvaliken ble også utsatt i tre timer på grunn av tåke, så Ramsay følte seg rimelig sikker på at samtlige spillere ikke ville rekke å gjøre seg ferdige før mørkets frembrudd. Ifølge Ramsay slo noen av spillerne ut så sent som klokken 17.30.

Derfor dro han altså til flyplassen, men han rakk ikke flyet. Og vel på flyplassen fikk han beskjed om å skynde seg tilbake til Walton Heath, fordi han hadde havnet i omspill om den siste billetten. Men Ramsay ble sittende fast i trafikken på vei tilbake til golfbanen, og kom ikke fram før omspillet var over.

Det var faktisk nok lys igjen til å spille ett ekstra hull. Johan Edfors gjorde par på par 3-hullet, og det var nok til å sikre seg den siste billetten til US Open på bekostning av Andreas Harto.

– Jeg føler meg faktisk kvalm. Jeg kan ikke tro at de spilte i mørket. Det er ikke opp til meg å si om det er rett eller galt, men det har bare vært en forferdelig dag. Simpelthen en forferdelig, forferdlig dag, sa Ramsay etterpå.

Ramsay er første reserve til US Open, så det er fortsatt ikke helt utenkelig at han får være med i turneringen som går av stabelen på Congressional mellom 16. og 19. juni.

Nicolas Colsaerts var i spissen for totalt 11 spillere som klarte å kvalifisere seg. I tillegg blir Shane Lowry, Maarten Lafeber, Thomas Levet, Robert Rock, David Howell, Stephen Gallacher, Alexander Noren, Marcel Siem og Robert Dinwiddie å finne i USA i midten av juni. Og altså Johan Edfors.

Kilde: golf365.com