Det ble ikke noen topp ti-plassering på Tutta denne gangen heller, men 12. plass er likevel hennes beste plassering denne sesongen. Med en avslutningsrunde på en over par, bestående av fire birdies, tre bogeys og en dobbelbogey, falt Tutta til -1 sammenlagt, men beholdt likevel 12. plassen på leaderboardet. Dermed kunne hun innkassere 27 287 dollar, omlag 157 000 kroner.

 

– Totalt sett er jeg fornøyd med spillet, og føler meg godt forberedt til årets første major, Kraft Nabisco. Det er alltid gøy å komme tilbake til Mission Hills, en bane jeg har spilt mange ganger og er komfortabel på. Jeg gleder meg til å komme i gang. Tre ganger har jeg endt på andreplass i turneringen, håper jeg går hele veien i år!, skrev Tutta på sin hjemmeside etter runden.

 

I toppen var det nok en gang Yani Tseng som var i det umulige hjørnet, og ingen spillere maktet å utfordre det 23 år gamle unikumet fra Taiwan. To under par søndag var nok til å vinner med seks slag, hennes tredje seier på fem turneringer i år.  Dette var hennes 15. seier i karrieren, og hun ble med det den nest yngste spilleren noensinne til å nå 15 titler.

 

– Jeg synes det er veldig gøy å sette rekorden. I dag spilte jeg så tålmodig som jeg klarer. Jeg slo ikke så mange gode slag, og hadde ikke mange birdiemuligheter, men jeg hadde en chip-in på rett tidspunkt. Jeg senket noen viktige putter på rett tid på back nine, og det ga meg mye selvtillit. Jeg er utrolig glad for hva jeg har prestert i dag, og at jeg klarte å være tålmodig og spille smart. Jeg hadde det virkelig gøy i dag, sa Tseng til lpga.com etter runden.

 

Sjeldent har det vært en større favoritt til en majorturnering enn det Tseng er før neste ukes Kraft Nabisco Championship. Tseng vant turneringen i 2010, og vil ta sin 6. majortittel om hun klatrer helt til topps.

 

Runde 3

Seieren er utenfor rekkevidde for Suzann Pettersen, men med 12. plass før avslutningsrunden har hun gode muligheter for årsbeste.

I sine fire turneringer så langt i år har ikke Tutta endt høyere enn 21. plass, og dermed ligger hun godt plassert til å ta sin beste plassering for året i søndagens avslutning av Kia Classic. Lørdag gikk hun en under par, etter tre birdies og to bogeys, og klatret med det to plasser opp leaderboardet. Hun har en slag opp til en topp-ti plassering, men en seier må hun nok se langt etter også denne helgen.

 

Yani Tseng har fortsatt å seile i fra på toppen av verdensrankingen denne sesongen, og later til at det vil fortsette etter helgens turnering. Med -12 sammenlagt tar hun med seg en tre slags ledelse på Jiyai Shin før sisterunden. To slag bak deler Sun Young Yoo og Caroline Hedwall tredjeplassen.

 

Tutta begir seg ut på sin avslutningsrunde kl 16.58 norsk tid, i ball med Brittany Lincicome og Shanshan Feng. Lederballen med Tseng og Shin starter 17.42. 

 

Runde 2

Heller ikke denne gang blir det fire jevngode runder for Suzann Pettersen. Lørdag måtte hun tre over par.

Med 75 på scorekortet falt hun dermed fra 4. plassen hun startet dagen, og ned til en delt 14. plass. Med -1 sammenlagt har hun nå åtte slag opp til lederen Yani Tseng, som har begynt å dra i fra i toppen.  Tseng leder med to slag på sør-koreaneren Se Ri Pak, mens fire spillere deler fjerdeplassen på fem under par. Blant dem er Sveriges stjerneskudd, Caroline Hedwall.

 

Tutta hadde ingen optimal start på dagen med bogey på det første hullet, men slo umiddelbart tilbake med to strake birdies. På det tidspunktet var hun to slag bak teten. Det var også det nærmeste hun skulle komme.

 

Fra det 5. til det 12. hullet dro hun på seg ytterlige tre bogeys og en dobbelbogey, og da var skaden allerede gjort før dagens siste birdie på det 13. hullet.

 

Skal hun ha noen som helst mulighet til å kjempe om seieren denne helgen, er hun avhengig av en kanonrunde lørdag. Hun går ut kl. 20.20 norsk tid, i ball med Ji Young Oh fra Sør-Korea.

 

Runde 1

Suzann Pettersen ligger bare ett slag bak teten etter åpningsrunden av Cia Classic.

Tutta spilte åpningsrunden på La Costa Resort & Spa i Carlsbad, California sammen med verdensener Yani Tseng og Paula Creamer, og det var tydelig at spill med verdenseneren inspirerte henne til å levere varene.

 

Tutta innledet turneringen med fem birdies, en bogey og resten par, og kunne dermed signere for en solid runde på fire under par (68). Dermed deler hun fjerdeplassen sammen med Jiyai Shin, Brittany Lincicome og Jennifer Johnson. Kvartetten ligger slaget bak Yani Tseng, Ji Young Oh og Sveriges Caroline Hedwall i tet.

 

– Jeg har jobbet mye i det siste, og før denne uken begynte jeg å fikse problemene jeg har hatt med putteren. Jeg tilbrakte mye tid med Dave Stockton (putteguru journ. anm.) tidlig i uken for å forberede meg til neste uke. Det har definitivt hjulpet, og jeg senket noen gode putter, og spillet føltes bedre og bedre utover runden. Jeg slo noen gode slag mot slutten, og jeg gleder meg veldig til å spille i morgen, sa Tutta til lpga.com etter runden. Se videointervju nederst i artikkelen.

 

Spørsmålet nå er om Tutta klarer å sette sammen fire gode runder denne uken. På hennes fire turneringer i år er 21. plassen i Honda LPGA Thailand hennes beste plassering, og i alle turneringene har det vært spesielt en runde som har ødelagt.

 

Om hun klarer fire gode runder denne uken vil det heller ikke skade selvtilliten – Kia Classic er generalprøven før årets første major, Kraft Nabisco Championship.

 

 

 

 

(Kilde: lpga.com)