Martin Myhre Engelsgjerd leverte en solid runde på en under par fredag, og reddet dermed dagen for siddisene. Etter å ha vært den på laget som gjorde det dårligst under torsdagens åpningsrunde, svarte han knallsterkt med å bli lagets hovedperson i andrerunden. 

Hans 71-runde var en bedring på 12 slag fra den foregående runden. Aksel Kristoffer Olsen gikk sin andre 78-runde på rad, mens Petter Mikalsen som åpnet med en score på 75 måtte bruke 81 slag fredag. 

Stavanger Golfklubb er med det nå oppe på 12. plass i lagkonkurransen, fire posisjoner over utgangspunktet deres for dagen. Med +14 totalt har de 17 slag opp til franse Golf Club de Lyon i tet, men har kun to opp til en topp-ti plassering.

I den individuelle konkurransen er Martin Myhre Engelsgjerd nå høyest plassert av de tre nordmennene på 28. plass (+10). To slag bak finner vi Aksel Kristoffer Olsen på 41. plass, mens Petter Mikalsen følger ytterlige ett slag etter som nummer 43. Lyons Saddier Adrien fortsetter å lede turneringen. Han er ett slag foran finske Tapio Pulkkannen og to foran sin landsmann Jerome Lando Casanova.

 

Runde 1

Vi må ned på 18. plass på leaderboardet for å finne våre norske representanter i turneringen. Stavanger Golfklubbs Petter Mikalsen, Aksel Kristoffer Olsen og Martin Myhre Engelsgjerd leverte runder på henholdsvis 3, 6 og 11 over par.

Med kun de to beste scorene gjeldene er siddisene ni over par, og har med det 16 slag opp til de franske lederne. 

Ikke uventet er det de franske favorittene Golf Club de Lyon som leder turneringen. Med en totalscore på seks under par leder de med seks slag på det andre franske laget som er med i turneringen, Ormesson, samt Toyota Golf Club fra Polen.

– Jeg spilte greit, men med en litt dårlig avslutning, var Petter Mikalsen sin forklaring på runden.  

For Aksel Kristoffer Olsen sin del satt birdiene langt inne.

– Jeg hadde jevnt over en tung dag, birdiene ville ikke fly ut av redet, sier han.

I den individuelle konkurransen er Petter Mikalsen på 23. plass. Hans to birdies, tre bogeys og ene dobbelbogey gjør at han har syv slag opp til Lyons Saddier Adrien i føringen. Aksel Kristoffer Olsen er nede på 41. plass, mens Engelsgjerd er nummer 66 i feltet bestående av 87 mann.


Før turneringen

Fra torsdag til lørdag er Stavanger GK som eneste norske lag med i EM for klubblag. Turneringen, kalt European Men’s Club Trophy 2011 spilles på National Golf Club i Antalaya i Tyrkia, og Stavanger GK kvalifiserte seg gjennom sin overlegne lag-NM seier på hjemmebane i juli. Banen i Tyrkia er en 6420 meter lang skogsbane med par 72.

Les også: Favorittene cruiset inn til seier

Spilleformen under mesterskapet er at de respektive klubbene stiller med tre spillere hver, der alle spiller vanlig individuelt slagspill. Lagets to beste scorer hver dag blir tellende resultat for klubben.

Det blir opp til tre unggutter å forsvare siddisenes ære i Tyrika – Petter Mikalsen (17), Aksel Kristoffer Olsen (19) og Martin Myhre Engelsgjerd (20) stiller til start som klubbens representanter.

I forrige uke kvalifiserte Mikalsen og Olsen seg til finalerunden av kvalifiseringen til neste års Nordic Leauge, men da den turneringen kolliderer med EM denne uken valgte de å prioritere turneringen i Tyrkia. I Sverige ville de kjempet om full spillerett på alle de ulike tourene innenfor Nordic League i 2012, men med sikrede spillerettigheter i hvertfall på en av tourene har mange av de kvalifiserte valgt å stå over kvalikfinalen på Bokskogens GK.

Petter Mikalsen er forøvrig den eneste på laget som var med på Stavangers vinnerlag i lag-NM. Da bestod troppen av Eirik Tage Johansen, Are Friestad, Ole Ramsnes, Sondre Ronold, samt Mikalsen.

Totalt er 29 lag fra hele Europa med i EM, og franskmennene står som regjerende mester og er også favoritt i årets utgave av turneringen.

 

https://www.emct2011.com/