Honda LPGA Thailand markerer starten på LPGA-sesongen i 2011. Det betyr en ny kamp om førsteplassen på rankingen, som skiftet så mange ganger i fjor. Ai Miyazato, som vant Honda LPGA Thailand i fjor, vil naturlig nok første å forsvare tittelen. Hun vant fire titler i 2010, og var nummer én i 11 uker.

Pettersen, som for tiden ligger som nummer tre, hadde fem andreplasser i 2010, og hun jager sin første tittel siden Canadian Women’s Open i 2009. Tutta vant Honda LPGA Thailand i 2007 – hennes femte seier den sesongen.

– Etter en stopp i Oslo, er jeg omsider i Thailand. Jeg er opprømt med tanke på 2011, og jeg gleder meg til å spille denne ukens turnering og i Singapore neste uke. Jeg føler meg i form og klar. Alt det harde arbeidet vil gi resultat denne sesongen. Det er jeg sikker på, sier Suzann til lpga.com.

I.K Kim har tatt teten etter en første runde på ni under par. Suzann har også kommet godt i gang. Hun er fire under par etter første dag. Det er godt nok til en plass blant de fem beste.

Juli Inkster og verdensener Yani Tseng ligger på andreplass, seks slag under par.