Plasseringen var Aronsens andre pallplassering for året, etter hans seier i sesongåpningen Ecco Spanish Open tidligere i år. Aronsen startet dagen på delt 13. plass og to under par, men klatret opp til pallplassering med en knallsterk avslutningsrunde på 67 slag (-5).

 

Tredjeplassen delte han med svenske Fredrik Christensen, ett fattig slag bak vinneren Jeff Winter (Danmark), som måtte ut i omspill mot sin landsmann og lederen før siste runde, Lucas Bjerregaard. Aronsen tronet på et tidspunkt øverst på leaderboardet, men med en lei dobbelbogey på det 14. hullet falt han tilbake. I tillegg til denne ble det syv birdies og ti par på nordmannens scorekort.

 

Med plasseringen klatret han samtidig til topps på Ecco Tourens-poengliste, Backtee Race to Himmerland. Med 84 149 poeng er han drøye 11 000 poeng foran nærmeste spiller, Jens Fahrbring.

 

Øystein Engevik var den eneste nordmannen innenfor topp-ti på leaderboardet etter to runder, men falt til 14. plass med en avsluttende 73-runde. 14. plassen delte han ed Anders Kristiansen, som har spilt jevn og god golf hele uken. Etter to innledende 71-runder onsdag og torsdag, rundet han av med en 72-runde fredag.

 

 

– – – – – – –

 

Runde 2

Øystein Engevik har spilt seg opp i tetkampen i Sydbank Masters.

Bergenseren er nå den eneste nordmannen i topp-ti på leaderboardet på Rømø Golf Links, etter en solid tredjerunde på tre under par. Hadde det ikke vært for en dobbelbogey på det 10. par fem-hullet ville han vært oppe på en delt fjerdeplass, men med -3 sammenlagt har han likevel kun fire opp til teten før fredagens avslutningsrunde.

 

Engevik, som åpnet sin Ecco Tour-sesong solid med andreplass bak Christian Aronsen i Ecco Spanish Open, noterte seg fredag for fem birdies, og klatret med det opp fra 21. til 10. plass. Slaget bak ham øyner også Aronsen og Anders Kristiansen et lite håp om å blande seg inn i seierskampen.

 

Aronsen falt fra 9. til 13. plass etter å ha gått rundt på par fredag, mens Kristiansen gikk sin andre 71-runde på rad og falt fra 12. til 13. plass. Borregaard-spilleren leverte stabil golf med 14 par, en birdie, en eagle og to bogeys. Hans eagle kom forøvrig på det samme par 5-hullet som Engevik gjorde sin dobbelbogey. Fredag er han klar for en aggressiv avslutning på turneringen.

 

– I morgen blir det rett på pinnen-taktikken. Man blir ikke husket for å safe, skriver han på sin Twitter-profil.

 

De tre nordmennene er de eneste norske som får muligheten til å fullføre ukens turnering. Elias Bertheussen misset cuten med ett slag (+5), mens Dennis den Roover (+11), Einar Westreng Pettersen (+15) og Magnus Engevik (+21) også må pakke sakene tidlig.

 

Danske Lucas Bjerregaard leder turneringen på syv under par, etter å ha satt banerekord torsdag. Lübker-spilleren lå på 21. plass før andrerunden, men spilte seg opp til ett slags ledelse på svenskene Fredrik Christensen og Pontus Leijon med sine syv birdies og 11 par.

 

– – – – – – –

 

Runde 1

Christian Aronsen er på 9. plass etter åpningsrunden av ukens Ecco Tour-turnering, Sydbank Masters.

En uke etter å ha endt på en noe skuffende 30. plass i Nordea Tours sesongstart, er Christian Aronsen nå i aksjon på Ecco-touren igjen. Aronsen har allerede rukket å kjenne smaken av seier på Ecco Tour tidligere i år, da han klatret til topps i Ecco Spanish Open. Etter åpningsrunden av ukens turnering i Danmark, er han atter en gang med i tetkampen.

 

Med en åpningsrunde på 70 slag, to under par deler han 9. plassen med danskene Oliver Nyholm og Martin Tobøl. Miklagard-spilleren gjorde fire birdies, to bogeys og resten par for dagen, og har tre slag opp til lederen Jeppe Huldahl (Danmark).

 

Syv nordmenn er med i turneringen, og gledelig er det å se at Anders Kristiansen har åpnet bra. Østfoldingen gjorde comeback etter lengre tids skadeavbrekk tidligere denne sesongen, og har som en naturlig konsekvens av det hatt noen rustne turneringsrunder. Nå ser han imidlertid ut til å ha funnet flyten litt, og med en 71-runde onsdag ligger han oppe på en fin 12. plass.

 

Team Rio-lagkamerat Elias Bertheussen fikk en tyngre start på turneringen. Han endte på andreplass i helgens sesongstart av Norgescup på Solastranden, men er nå nede på 87. plass med seks over par.

 

Av øvrige norske spillere finner vi Øystein Engevik på 21. plass (E), Dennis den Roover på 64. plass (+3) og de to amatørene Einar Westreng Pettersen og Magnus Engevik på henholdsvis 102. og 104. plass (+9, +11).

 

Leaderboard