Forrige helg var nordmenn i aksjon både på LPGA-touren, Europa-touren, Challenge-touren, EM-kvinner, Norgescup og European Young Masters. Denne helgen ser ut til å bli mye roligere.

Av våre mest profilerte spillere er det kun Suzann Pettersen som spiller denne uken i RICOH Women´s British Open på Carnoustie i Skotland, årets fjerde og siste major-turnering for kvinnene. Her kjemper spillerne om en samlet pott på 2,5 millioner dollar. Tutta ligger for øyeblikket på en tredjeplass på verdensrankingen, kun slått av Cristie Kerr og Yani Tseng. Sistnevnte er også tittelforsvarer i turneringen. British Open er den eneste majorturneringen som er en del av både LPGA- og Ladies European Tour, men Marianne Skarpnord er ikke kvalifisert for spill i turneringen.

Dette er første gang kvinnenes British Open spilles på Carnoustie, og Pettersen er imponert over anlegget.

– Banen blir nok aldri vennligere enn det den har vært i dag, men til helgen kommer det nok til å blåse fra alle retninger. Men jeg tror dette kommer til å bli en av mine favorittbaner, og avslutningshullet må være blant de beste i hele verden, sa hun i pressekonferansen etter innspillsrunden tirsdag.

Suzann Pettersen kom nylig på sjetteplass i Evian Masters, kvinnenes femte majorturnering fra 2013. Plasseringen var hennes sjette topp ti-plassering på ti turneringer i år, hvorav den ene er en seier fra Sybase Match Play Championship i mai.

På Challenge-touren, der blant annet Espen Kofstad og Knut Børsheim pleier å være i aksjon er det spillepause med ingen turneringer på programmet før Norwegian Challenge på Hauger 11.-14. august.

På Europa-tourens Irish Open på Killarney Golf & Fishing Club stod to nordmenn påmeldt, Eirik Tage Johansen og Marius Thorp, men grunnet dårlig ranking kvalifiserte de seg ikke for spill til turneringen. I starten av uka var de oppført som syvende og niende reserve, men for få spillere trakk seg til at de til slutt kunne komme med.

Christian Aronsen og Elias Bertheussen pleier å være fast inventar på Ecco-touren, men her har det vært sommerferie siden 2. juli. Neste turnering her er ACTONA PGA Championship 3.-5. august i Danmark. Aronsen spilte forøvrig sin første turnering på Challenge-touren i English Challenge som nettopp var, og han kom her på en delt 49. plass. I stedet denne uken står han oppført på deltagerlisten til Gant Open på Nordea Tour fra 29.-31. juli på Aura Golf i Finnland.

Tirsdag slo stableford-turneringen Smådalarö Gård Open i gang på kvinnenes Nordea Tour, med Cecilie Lundgreen og Cecilie Eckbo Lønberg med i startfeltet. Etter første runde befinner de seg på 12.- og 4. plass. 

 

British Open

Irish Open

Smådalarö Gård Open

Gant Open