I helgen gikk den første utgaven av Turkish Airlines Open av stabelen, med verdensener Tiger Woods, FedEx Cup-vinner Henrik Stenson og U.S. Open-vinner Justin Rose blant spillerne på startstreken.

 

Turneringen på Montgomerie Maxx Royal i Belek høstet en rekke lovord. Selv nøyer de ikke seg med årets nest siste turnering på touren. De legger listen enda høyere. Europatour-sluttspillet heter i dag «Race to Dubai». Om tyrkerne får viljen sin, er det snart duket for navnendring.

 

– Vi er kandidater til å arrangere Race to Turkey i 2016 – og hva skjer etter det? Ryder Cup, spør Ahmet Agaouglu, president i det tyriske golfforbundet overfor Telegraph Sport.

 

– Vår idé er å arrangere Ryder Cup i 2022. Vi kommer til å søke. Enten i Istanbul eller Antalya, sier Agaouglu.

 

Gleneagles blir vertskap for neste Ryder Cup i Europa, etterfulgt av Paris i 2018. Sjefen for European Tour, George O´Grady ser ingen grunn til at landet ikke skal kunne arrangere det prestisjetunge mesterskapet.

 

– Tyrkia vil ha en like god sjanse som hvilket som helst annet land. Vi ble imponert over hvor bra det gikk med denne turneringen. Dette er et land der alt er mulig, sier O´Grady.

 

En vesentlig hindring for en søknad er at Antalya-regionen, hjem til noen av landets beste hoteller og vert til Turkish Airlines Open ligger i Asia. Men det er et problem som kan fikses skal vi tro Agaouglu.

 

– Tyrkia ligger i Europa. Dersom vi er nødt, kan vi bygge en bane på den europeiske siden av Istanbul, sier den tyrkiske golfpresidenten ambisiøst.