Den store hettegenser-debatten

Er det innafor å bruke hettegenser på golfbanen? Ja, mener Rory McIlroy og Tyrell Hatton. Men ikke alle er enige.

Publisert

Det var litt kaldt og surt i været på sisterunden av ZOZO Championship. Det kan faktisk være det, til og med i California, på denne tiden av året.

Så Rory McIlroy hentet frem en hettegenser fra bagen og tok den på seg. Det tok ikke lang tid før det ble lagt merke til.

 

Rocking hoodies and hunting flags.@McIlroyRory is off and running with the first group of the day.#QuickHits pic.twitter.com/JMeDrE86xY — PGA TOUR (@PGATOUR) October 25, 2020

Dermed var debatten i gang på sosiale medier. Skal det være lov til å ha på seg hettegenser på golfbanen? Mens noen synes det er fullstendig uhørt, synes andre det er idiotisk at spørsmålet i det hele tatt blir stilt. 

Statement

Rorys stunt kommer to uker etter at Tyrell Hatton gikk helt til topps i Europatourens flaggskipturnering, BMW Championship på Wentworth.

Noen dager senere kom denne meldingen:

Sunday : One of the world’s best golfers won a big tournament wearing a hoodie. Maybe golf will progress and trust people to dress themselves? Tuesday : pic.twitter.com/5xpMX2qOtE — The Club (@TheClub) October 13, 2020

Nå får Wearside Golf Club gjennomgå i sosiale medier.

Tyrell Hatton selv skjønner ikke det store oppstyret.

«Jeg synes det er kult at folk snakker om det. Folk burde være åpen for ideen om å skape en mer open sport, men vil ikke være snobbete. Jeg synes vi må komme oss videre fra det. Hvis den er komfortabel å ha på seg og den ser bra, ser jeg ikke problemet.»

Sier Tyrell Hatton, verdens tiende beste golfspiller for øyeblikket. 

Powered by Labrador CMS