Daffinrud lå på 46.-plass etter åpningsrunden på én over par, men klatret hele 38 plasser med sin 71-runde fredag, som fikk henne tilbake til par sammenlagt. Den bestod av to birdies, én bogey og resten par, og Daffinrud ligger nå åtte slag bak lederen Nuria Iturrioz fra Spania.

Daffinruds forrige topp-10-plassering kom i Thailand i juni i fjor. Hennes beste plassering for sesongen er 11.-plassen i Saudi Ladies International for to uker siden. Hun ligger for øyeblikket på 62.-plass på europatour-rankingen sammenlagt.

Personen nærmest henne på rankingen, LET-debutant Maiken Bing Paulsen på 67.-plass, er også den norske spilleren som ligger nærmest henne på leaderboardet i Spania.

Paulsen deler 21.-plassen på to over par etter å ha fulgt opp sin innledende 76-runde med å gå på 70 slag fredag.

To slag bak henne igjen følger Marianne Skarpnord på 32.-plass med runder på 73 og 75 slag. Skarpnord endte på andreplass på europatour-rankingen i fjor, men ligger på 17.-plass nå når to runder gjenstår av sesongen.

Stina Resen og Karoline Lund må reiset slukøret hjem fra Spania. Lund måtte trekke seg med skade etter åpningsrunden, mens Stina Resen endte helt sist på leaderboardet med runder på 85 og 80 slag.

Leaderboard