I løpet av de siste to årene har Karoline Stormo etablert seg som Norges beste amatørspiller. Tidligere i høst tok hun karrierens sjette individuelle seier i den øverste collegedivisjonen, en prestasjon ingen andre nordmenn har klart før henne, og tidligere i år kvalifiserte hun seg til majorturneringen U.S. Open. 

Alt dette har løftet fjorårets norgesmester til 28.-plass på den offisielle verdensrankingen for amatører, den høyeste rankingen en norsk damespiller har nådd siden rankingen ble innført for tolv år siden.

Lørdag ble Stormo kåret til «årets talent» av Norges Golfforbund i forbindelse med helgens golfting på Gardermoen. Hun mottar et stipend på 15 000 kroner.

«Karoline er en stille og rolig kvinne som har vært med lenge, og som har gjort en bra satsing over tid i et område hvor hun har vært mye på egen hånd. Hennes tålmodighet og treningsiver er det som har gitt henne alle fremgangene som er kommet på løpende bånd.», het det i NGFs begrunnelse for utmerkelsen.

Stormo svarte med en videohilsen fra USA, der hun takket for prisen og også kunne røpe at hun tar steget inn i de profesjonelles rekker om et halvt år for å spille på Symetra Tour, nivået under LPGA-touren.

Årets juniorstipend for jenter på 10 000 kroner ble delt ut til Celine Brovold Sanne fra Asker GK. Juniorstipendene deles ut til spillere som i tillegg til sportslige fremganger har bidratt positivt i sitt miljø i hjemmeklubben.

«Administrasjonens innstilling er at Årets Jentestipend går til Celine Brovold Sanne (Asker GK) som over tid viser god utvikling. Celine har i 2019 kun spilt fire turneringer på Srixon Tour med jevnt gode resultater. I tillegg slo hun til med tredjeplass i Irish Girls tidlig på sesongen. Disse resultatene gjorde at hun tok en plass på EM-laget for jenter som representerte Norge på EL Saler i Spania. Celine har nå valgt å gå ett år på high-school i USA for å utvikle seg videre samtidig som hun ønsker å bli bedre i engelsk. Celine er alltid en blid jente som bidrar positivt både med godt humør og god treningsiver.», var begrunnelsen for utmerkelsen til Sanne.

(Artikkelen fortsetter under)

Celine Brovold Sanne mottok årets jentestipend fra NGF. (Foto: Annika Invitational)

Guttestipendet gikk til Michael Alexander Mjaaseth (Oslo GK), som vant U16-EM i sommer:

«Administrasjonens innstilling er at Årets Guttestipend går til Michael Alexander Mjaaseth (Oslo GK) som gjennom året har utviklet seg ytterligere. Michael vant Garmin Norgescup sammenlagt, og ble nummer 5 på Srixon Tour sammenlagt. I tillegg hadde Michael sitt internasjonale gjennombrudd ved at han vant prestigefylte European Young Masters. Michael er en reflektert ung herremann som tilfører både stabilitet, glede og kunnskap til de arenaer han kommer. Han har i tillegg allerede sterkt eierskap til egen utvikling.».

(Artikkelen fortsetter under)

Michael A. Mjaaseth mottok årets guttestipend. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Tidligere vinnere av «årets talent»

2018: Kristoffer Reitan – Oslo GK

2017: Kristoffer Ventura – Oslo GK

2016: Viktor Hovland – Miklagard GK

2015: Sandra Nordaas – Drøbak GK

2014: Kristian Krogh Johannessen – Drammen GK

2013: Tonje Daffinrud – Vestfold GK

2012: Anders Engell – Grønmo GK

2011: Joakim Mikkelsen -Drammen GK 

2010: Marita Engzelius- Oslo GK

2009: Espen Kofstad – Losby GK

2008: Are Åsland Friestad – Stavanger GK

2007: Fredrik F. Kollevold – Bærum GK

2006: Anders Kristiansen – Borregaard GK

2005: Lene Krog – Drammen GK

2004: Marianne Skarpnord – Skjeberg GK

2003: Marius Thorp – Bærum GK

2002: Kim A. Kristoffersen – Losby GK

2001: Torstein Nævestad – Oslo GK

2000: Knut-Alexander Schiager – Bærum GK

1999: Lars Petter Brovold – Onsøy GK

1998: Eirik Tage Johansen – Stavanger GK

1997: Suzann Pettersen – Oslo GK

1996: Henrik Bjørnstad – Oslo GK