I motsetning til konkurrentene som lanserer drivere hvert eneste år, holder Titleist seg tro til å lansere kun annet hvert år. Det gjør forbedringene fra modell til modell ekstra merkbar, og med den kommende TSi-serien regner vi med at det er intet unntak.

På tidlig 2000-tall innførte golfsportens styrende organer begrensninger i den maksimale «trampolineeffekten» på drivere for å begrense hvor langt det skal være mulig å slå med moderne golfutstyr. Siden den gang har utstyrsprodusentene likevel funnet stadig nye måter å presse ut noen meter ekstra fra driverne.

Årets nyvinning fra Titleist er en helt ny slagflate med en titanium-type de aldri har brukt i sine drivere tidligere, såkalt «ATI 425 Aerospace Tiatanium». Ifølge en pressemelding fra Titleist skal den nye slagflaten bidra til både deres lengste og mest tilgivende driver noensinne – og attpåtil den beste lyden.

(Artikkelen fortsetter under)

Det nye metallet skal ifølge Titleist gi høyere ballhastighet, gjøre køllehodet mer stabilt mot vridning, produsere mer stabile spinnverdier på treff over hele slagflaten og mindre sårbar for slitasje.

TSi kommer i to ulike driver-versjoner: TSi2 har vekten plassert langt bak og nede i køllehodet for å maksimere carrylengden og gjøre den mer lettspilt, mens den justerbare TSi3 har tyngdepunktet nærmere slagflaten for spillere som ønsker mer kontroll over ballbanen.

(Artikkelen fortsetter under)

I tillegg til TSi2 og 3, som har fått veiledende pris på 5999 kroner, planlegger Titleist en premium-versjon til 7999 kroner. Den er det imidlertid ikke sluppet noe informasjon om ennå.

Mens norske golfere må vente til lanseringsdato 12. november, har driverne allerede havnet i bagen til mange tourspillere, og under U.S. Open på Winged Foot for noen uker siden var det den mest brukte driveren i hele feltet.

I tillegg til slippet av nye drivere kommer Titleist også med nye TSi-fairwaywooder samme dato. Her er veiledende pris 3499 kroner, mens premium-versjonen vil koste 5499 kroner.

Norsk Golf kommer tilbake med mer når driverne lanseres på det norske markedet.