Storspill og nesten-seier i Florida

Andreas Halvorsen var på vei mot triumf, men ble slått på målstreken.

Etter å ha tilbragt sommeren hjemme i Norge, er Andreas Halvorsen tilbake på den andre siden av atlanteren. Hans normale arbeidsplass, PGA Tour Latinoamerica, ble som så mange andre tourer kansellert som følge av pandemien, og Larvik-gutten har konkurrert hjemme på Garmin Minitour og i norgesmesterskapene.

PGA Tour bestemte seg for å lage sin egen minitour for de spillerne som til vanlig kjemper på den canadiske PGA Touren, den latinamerikanske og den kinesiske.

Touren har fått navnet LocaliQ Series, og har blitt spilt over sju turneringer i Georgia, Alabama og Florida. De beste totalt tar seg til finalen på Bahamas, der de to beste i sammendraget pluss vinneren av finalen får plass i en PGA Tour-turnering i 2021.

Med bare tre turneringer på touren, skulle det mye til for Halvorsen å kvalifisere seg til finalen. Men med storspill i helgen, fikset 23-åringen det likevel.

To slag fra seier

Nordmannen åpnet med en 72-runde, men blandet seg inn i toppen ved å imponere med 65 slag på andrerunden. På den tredje og siste runden holdt han dampen opp. Langtslående Halvorsen gjorde hele seks birdies og én eagle på sisterunden, og endte på 66 slag – 13 totalt. Det så lenge ut til å holde til seier.

Jeg startet birdie, par, eagle på backnine, sjekket scoren og så jeg lå i delt ledelse, sa Halvorsen til PGAtour.com etter runden.

For Justin Doeden, som har spilt i alle de sju turneringene, og misset cuten i fire av dem, hadde en stabil turnering. Tre ganger 67 holdt til seier for amerikaneren på -15.

Halvorsen tok andreplassen alene, og sikret seg plass i det 78 mann store finalefeltet som skal kjempe om seieren på Paradise Island, Bahamas, i slutten av måneden.