Denne uken viste TaylorMade Golf endelig frem den tredje generasjonen P790-jern og Milled Grind-wedger.

P790-jernene har gjort stor suksess i kategorien «players distance», som betyr at de har det klassiske og stilrene bladformede køllehodet som bedre spillere liker, kombinert med et litt større køllehode, noe offset i det lengre jernene, et mykt skum-materiale sprøytet inn i det hule køllehodet og litt sterkere loft for mer lengde og tilgivenhet, som er viktig for hverdagsgolferen med litt mer ustabilt balltreff.

I årets utgave har TaylorMade byttet ut skum-materialet på innsiden av slagflaten med nye «SpeedFoam Air», som er 69 prosent letterer enn i den forrige P790-modellen. Denne vektreduksjonen gjør at tyngdepunktet flyttes lavere ned i køllehodet, som gir en høyere ballbane. 

I tillegg har slagflaten blitt gjort enda tynnere, og skummet på innsiden har fått en sirkelformet utforming i treffsonen som skal bidra til å lage en tydeligere og større «sweet spot». 

(Artikkelen fortsetter under)

P790 slippes 3. september med en veiledende pris på 14 000 kroner for 4-PW.

P790 kommer også i en driving-iron-versjon, UDI. Toerjernet har 17 grader loft og kommer med Project X HZRDUS Black Smoke-skaftet som standard til en veiledende pros på 2599 kroner.

Samme dato slipper også TaylorMade sine lekre nye Milled Grind 3-wedger. Også her er det mye nytt:

Slagflaten vil ruste over tid, som vil bidra til enda mer friksjon og spinn i balltreffet. Mellom rillene er det også frest inn mikroriller som gir mer spinn på de korte wedge-slagene på mellom 15 og 40 meter, og den nederste rillen er flyttet enda lavere ned på køllehodet, slik at de halvtynne treffene også kan få ballen til å lugge tak i gresset på green.

(Artikkelen fortsetter under)

Sålene kommer i fire ulike versjoner: Low bounce, standard bounce, high bounce, samt en «TW Grind» inspirert av Tiger Woods sine wedger med mye bounce ved tåen og lite bounce i hælen, som passer bra for spillere som liker å slå wedge-slag med et ganske åpent køllehode.

Fra gapwedge og opp til lobwedge har køllehodene også ganske ulik utforming basert på hva slags slag man oftest har bruk for med de ulike køllene: lobwedgen har for eksempel en mer avrundet «leading edge» som gjør den anvendelig i en rekke ulike situasjoner rundt green, og en lang hosel og mer metall høyt i slagflaten, som gjør at tyngdepunktet flyttes høyere opp. Det gjør at du får ordentlig kontakt selv når ballen ligger i rouughen og du treffer ballen høyt på slagflaten. I tillegg blir det enklere å holde ballbanen nede når du vil slå de litt lave «spinnerne».

Både de sølvfargede og sorte wedgene kommer i en matt finish, som gjør at man ikke blir blendet når man stiller seg opp til ballen i sterkt sollys.

Milled Grind 3 har en veiledende pris på 1699 kroner per wedge. Tiger Woods-modellen er 200 kroner dyrere og kommer bare i 56 og 60 grader loft.