Stortalentet får midlertidig medlemskap

Ryo Ishikawa har fått innvilget et midlertidig medlemskap på PGA-touren ut 2012-sesongen, som gir ham sponsorinvitasjon til alle turneringer.

Publisert

Den 20 år gamle japaneseren endte på andreplass i forrige ukes Puerto Rico Open, og har så langt tjent nesten 3,5 millioner på sine seks starter på touren i år. Det er over en million mer enn han trengte for å kunne søke om midlertidig medlemskap på PGA-touren.

Mens han i fjor hadde kun tilgang til syv sponsorinvitasjoner på PGA-touren, sørger hans nye medlemsstatus for at han får ubegrensede sponsorinvitasjoner, med unntak av major, – og WGC-turneringene.

Som et spesialmedlem vil han heller ikke tjene opp FedEx Cup-poeng, hvilket betyr at han ikke blir å se i PGA-tourens playoff på slutten av sesongen. For at han skal få fullt medlemsskap på neste års tour må han ende topp-125 på årets pengeliste.

Ishikawa er i skrivende stund nummer 50 på verdensrankingen, og skal i aksjon allerede torsdag i Arnold Palmer Invitational på Bay Hill. Han har også, ikke overraskende, takket ja til en invitasjon til neste måneds US Masters på Augusta National.

For å sikre kortet for neste år er det estimert at han må tjene rundt 700 000 dollar, omlag 4 millioner kroner.

(Kilde: golf365.com)

Powered by Labrador CMS