Men ledelsen var en stund på langt nær så trygg som det leaderboardet tilsier. Akkurat i det feltet begynte å spise inn på den amerikanske veteranens forsprang, lanserte han en imponerende sluttspurt med fire birdies på de fire siste hullene. Dermed er marginen ned til Jonathan Byrd, Webb Simpson og Martin Laird fortsatt på fem slag før avslutningsrunden mandag.

 

På det 14. hullet hadde Simpson en putt på ti meter for å dele ledelsen, men bommet. Byrd hadde en birdieputt på en meter på det 16 for å klatre til topps. Også han bommet.

 

Stricker toputtet for birdie på det 15, chippet inn for birdie på det 16, og hadde to korte birdieputter på de to siste. Etter tre runder er Stricker nå 13 under par bare på de fem siste hullene på Plantation Course i Hawaii.

 

– Jeg gjorde ingen birdies, men det virket som om alle andre gjorde det. Jeg visste det kom til å bli vanskelig. Når man leder en turnering er det vanskelig å beholde flyten når man ikke gjør birdies, man føler man mister grepet. Jeg følte hele feltet tok meg igjen, sa Stricker i presseboksen etter runden.

 

Han signerte til slutt for en runde på 69-slag, seks slag dårligere enn hans fantastiske runde på ti under lørdag. Skulle han dra i land seieren mandag vil det bli hans 11. på PGA-touren, og første i Hawaii.

 

 

(Kilder: golf.com/pgatour.com)