Seieren blir en fin bursdagsgave på forskudd for den unge italieneren som feirer sin 18-årsdag til tirsdag. Han vant til slutt med ett slags margin til franskmannen Gregory Bourdy.

Manassero avsluttet med en runde 68-runde (-4), med en totalscore på 16 under par for turneringen. Etter å ha dratt i land sin andre Europatour-seier var han i ekstase.

– Jeg kunne ikke se for meg at det kunne gå noe bedre – å dra hjem for å feire 18-årsdagen min med min andre seier. Jeg skal ha en stor middag for å feire begge deler.

– Jeg hadde aldri forventet å vinne før jeg fylte 18, og nå står jeg her med to seire.

 

Høye ambisjoner

Unggutten har høye ambisjoner, og med god grunn.

– Nå er målet å holde meg innenfor topp-50 på verdensrankingen, og kvalifisere til alle majorturneringene. Jeg er veldig fornøyd med det jeg har prestert til nå, sa han til europeantour.com etter runden. 

Manassero ble i fjor den yngste vinneren noensinne på Europa-touren da han tok sin første seier i Spania. Nå holder han de to øverste plassene. Han er også den andre tenåringen på rad til å vinne Malaysian Open, etter Noh Seung-yul som vant i fjor. 

Med seieren kunne Manassero inkassere 288 465 euro, i underkant av 2,3 millioner kroner.

 

Nesten igjen for Rory

Rory McIlroy ledet store deler av turneringen, men begynte å falle av de siste 27 hullene. 

Etter regnavbruddet lørdag så McIlroy ut til å være i kontroll, men noterte seg siden for to dobbelbogeys og to bogeys. Han endte til slutt 14 under par for turneringen, tre bak Manassero. En tredjeplass er likevel høyst godkjent sammenlignet med forrige ukes 15.plass i US Masters, der han hadde en ledelse på fire slag før fjerderunden.

Det han nå må bevise er at han klarer å forsvare en ledelse på vei inn til søndagen. Fem ganger har han ledet før avslutningsrunden, og kun en av dem har han vunnet. Det var i Dubai Desert Classic da han reddet par fra greenbunkeren på turneringens siste hull for å vinne med ett slag, til tross for at han ledet med seks slag før de siste ni hullene.

Hans ene seier på PGA-touren kom i under fjorårets Quail Hollow Championship der han kom bakfra og vant etter en runde på ti under par.

 

Resultater

 

 

Runde 3

McIlroy senket en birdieputt på tre meter på sitt siste hull for dagen for å gi seg selv en ledelse på to slag til Gregory Bourdy og Matteo Manassero under lørdagens tredjerunde av Malaysian Open.

Et væravbrudd på tre og en halv time, kombinert med et to og en halv times væravbrudd på grunn av tordenvær fredag kunne lederne bare fullføre ni hull av tredjerunden.

McIlroy føler forspranget burde vært enda større, men er likevel tilfreds med der han er for øyeblikket. 

– Jeg burde ligget to-tre slag bedre an, men med birdie på dagens siste hull avsluttet jeg runden med en god følelse. Men det kommer til å bli en lang dag, med 27 hull imorgen, og varmen kommer til å gjøre det vanskelig. 

– Jeg har gitt meg selv et godt utgangspunkt, og det er alt som teller. 

Verdensener Martin Kaymer ble en av feltets store klatrere lørdag. Han ligger på en delt femteplass, 20 plasser over der han startet dagen. Han ligger ni under par, tre bak Rory og har tre hull igjen å spille av sin tredjerunde.

 

Runde 1 og 2

Nordiren fløy rett fra Masters til Malaysia, der han denne uken deltar i Malaysian Open. Og med tanke på hvordan McIlroy avsluttet sist ukes turnering, var det mange som lurte på om det fortsatt ville prege ham.

Svaret kom raskt. Allerede etter fire hull på torsdagens runde, var han to under par. Og han kom seg i hus på tre under, etter bare én bogey.

Men det var på fredagens andre runde han virkelig satte opp farten. Han brukte 64 slag, åtte under par, og gikk dermed opp i delt ledelse med svenske Aleksander Noren.

– Det som skjedde i forrige uke, er fullstendig bak meg. Jeg tror mange var mer lei seg enn meg. Jeg har det bra. Det er én dårlig runde, sa McIlroy etter første runde.

Masters-mester Charl Schwartzel åpnet for øvrig med en runde på 73 slag.

Kilde: golf365.com