Den første utgaven av Suzann Pro Challenge gikk av stabelen på Oslo Golfklubb i 2012, der Tutta fikk besøk av de tidligere verdensenerne Annika Sörenstam, Lorena Ochoa og Yani Tseng. De to neste årene fortsatte konseptet å bli utvidet, og i 2013 og 2014 har LPGA-profiler som Lexi Thompson, Beatriz Recari, Sandra Gal, Natalie Gulbis, Jessica Korda og Paula Creamer vært med på å kaste glans over turneringen. 

I høst ble Suzann Pro Challenge flyttet fra Bogstad til Aker Brygge, og golfprofilene ble byttet ut med kjente norske idrettsnavn, som konkurrerte i forskjellige golfrelaterte øvelser med en «urban» vri.

Suzann Pro Challenge har i løpet av fire år samlet inn over fire millioner kroner til Right to Play.

I etterkant av arrangementet på Aker Brygge har det svirret rykter om at det er knyttet stor usikkerhet til fremtiden til arrangementet.

De avtalene vi hadde gikk ut dette året, derfor må vi på mange måter starte fra scratch igjen

Axel Pettersen til Kapital

I torsdagens utgave av Kapital går Tuttas far – og styreleder i hennes selskap SP Management – Axel Pettersen, langt på vei i å antyde det samme:

– Vi får se hva vi gjør til neste år, det har vi ikke besluttet ennå. De avtalene vi hadde gikk ut dette året, derfor må vi på mange måter starte fra scratch igjen, sier Pettersen til Kapital.

Han sier det reduserte omfanget av årets Suzann Pro Challenge ikke var noe initiativtageren selv hadde planlagt:

– Nei, det har med situasjonen i markedet å gjøre. Det er ikke like lett å få sponsorer, samarbeidspartnere og privatpersoner til å være med på slike arrangementer som tidligere, sier Pettersen til Kapital.