Larsen klarte ikke å spille seg oppover på resultatlista siste dag av europatour-turneringen i Johannesburg. En 76-runde, fem over par, ble fasiten på sisterunden. Dermed endte han totalt to over par, etter 69-69-72-76. 

Sisterunden besto av en dobbelbogey, fire bogeyer og en birdie i tillegg til par.

Hjemmefavoritt Charl Schwartzel tok seieren med en 67-runde siste dag. Totalt endte han 19 under par, fire slag foran nestemann på lista, Garth Mulroy, også han fra Sør-Afrika. Vertsnasjonen tok storeslem, med også tredjeplass ved Thomas Aiken. 

Etter tre runder:

Jan-Are Larsen falt to plasser etter tredjerunden av Europa-touren i Johannesburg

Larsen lå på 54.-plass etter to runder, og var eneste nordmann som klarte cuten i helgens europatour-turnering. 

Etter to 69-runder måtte Larsen opp i en 72-runde, ett slag over par. Dermed falt han to plasser, og er omtrent på stedet hvil plasseringsmessig. 

Totalt er han tre under par, lederen ligger 15 slag under par. Men med en god sisterunde er det gode muligheter for å klatre på lista. Det er for eksempel bare fire slag opp til topp 20. 

Etter to runder: 

Fra seks under par til fem over.

Marius Thorp hadde en alle tiders mulighet til å reise kjerringa i denne ukens Joburg Open, med tanke på den elendige turneringen han leverte i forrige uke. Og en førsterunde på seks under par tydet på at bærumsgutten hadde funnet tilbake igjen til sitt gode, unge jeg.

Men på fredagens runde gikk det fullstendig ad undas. Det ble en runde på fem over par, og en sjetteplass ble forvandlet til en 100. plass. Dermed klarte han ikke cuten.

Det var på back nine problemene oppsto for nordmannen. Mellom hull 10 og 16 noterte han seg for fem bogeys.

Eirik Tage Johansen klarte heller ikke cuten, selv om han hevet seg noe med en runde på tre under par fredag.

For Jan-Are Larsens del, derimot, blir det spill også i helgen. Han er fire under totalt, og ligger med det på en delt 54. plass.

En trio bestående av Charl Schwartzel, Jamie Elson og Garth Mulroy leder turneringen på 13 under par.