Det måtte jo nesten komme før eller siden. For etter å ha levert den ene gnistrende golfrunden etter den andre så langt i proffkarrieren virket det nesten som om Viktor Hovland ikke kunne gjøre noe galt.

Det inntrykket ble forsterket etter nordmannens runde på 64 slag og ledelse etter første runde av Korn Ferry Tour Finals. Hans 16. strake runde på 60-tallet. Rekken fikk sin ende i vindfulle og tøffe forhold fredag.

For etter dagens første birdie på det tredje hullet (Hovland startet på back nine), kom det hele fem bogeys på de neste 11 hullene. Da han nærmet seg avslutningen lå Hovland fire over par for dagen, og hadde rast nedover resultatlisten. Så kom vendepunktet. 

Sterk avslutning

Med to birdies på de siste tre hullene fikk 21-åringen runden ned til +2 for dagen, og klarte med det å begrense skadene på noe som var en sjelden tung dag på jobben. Etter fredagens 73-runde ligger Hovland fem under par totalt, på delt fjerdeplass og har bare tre slag opp til ledende Kevin Dougherty.

Kristoffer Ventura, som allerede har sikret PGA Tour-kortet for neste sesong, signerte for en runde på -1, og ligger på en delt 24. plass etter to runder. 

Feltet i Korn Ferry Tour Finals består av de 75 beste spillerne på årets poengliste på Korn Ferry Tour, og spillerne som avsluttet årets PGA Tour-sesong fra 126.- til 200.-plass på poenglisten FedEx Cup.

Her er det de 25 spillerne som har spilt inn flest poeng totalt ved slutten av de tre sluttspillsturneringene som får PGA Tour-kortet for neste år.

Mens Kristoffer Ventura allerede har kvalifisert seg til PGA Tour og kun spiller for å forbedre sin kategori for neste sesong, er det mer som står på spill for Hovland, som foreløpig ikke vet hvor han kommer til å spille i 2020.

Korn Ferry Tour Finals sendes direkte på Eurosport og GOLFTV.

Leaderboard