Avtalen innebærer at Sveio golfpark nå vil stå for driften av begge 18-hullsbanene. 

Samarbeidsavtalen innebærer at alle hovedmedlemmene i Haugaland GK og Nordvegen GK vil ha fri spillerett på begge banene.

Haugaland Golfklubb ligger på Sveio i Rogaland, 20 minutter nord for Haugesund og helt på grensen til Rogaland. Nordvegen GK ligger en 40 minutters kjøretur syd for Haugaland, 20 minutter syd for Haugesund.

– Vi tror at denne avtalen vil bidra til god kvalitet i driften av Nordvegen Golfbane, og at våre medlemmer vil sette stor pris på denne løsningen, sier Arve Osnes, daglig leder i Nordvegen GK.

– Samarbeidet med Nordvegen GK åpner for synergier som vil gi bedre tilbud til både medlemmer, sponsorer og gjestespillere, sier Gavin Hinds, pro og daglig leder i Sveio Golfpark.

I tillegg til at medlemmene får spille på begge banene, åpner samarbeidsavtalen også for at klubbenes sponsorer kan profilere seg på begge 18-hullsbanene og nå frem til en større målgruppe. Klubbene sier at avtalen også åpner for bedre samarbeid på opplæring og rekruttering av nye golfspillere.

– Dette er et godt eksempel på interkommunalt samarbeid til fordel for alle parter, sier Per Bjørn Habbestad, styreleder i Sveio golfpark.

Haugaland Golfklubb har i dag cirka 600 medlemmer. Nordvegen GK har på sin side cirka 360 medlemmer.

Det blir stadig vanligere at golfbaner inngår samarbeid. Tidligere har det nesten utelukkende vært snakk om rene greenfeeavtaler, men de siste par årene har stadig flere klubber inngått avtaler der man for et lite påslag i årskontingenten kan ha fri tilgang til klubbens samarbeidende bane. I tillegg har mange klubber fått øynene opp for samarbeid og deling av andre ressurser, for eksempel bruk av pro, deling av maskinpark og lignende.

Ingen har imidlertid tatt samarbeidet lenger enn Sola GK og Solastranden GK, som i desember besluttet å slå seg sammen til å bli Norges største golfanlegg.

Les også: Sola og Solastranden slår seg sammen