2013-utgaven av Solheim Cup finner sted fra 13. til 18. august, bare noen få dager etter at PGA Championship er ferdigspilt.

 

Neumann representerte Europa seks ganger som spiller fra 1990 til 2000, og overtar nå etter engelske Alison Nicholas som kaptein. Neumann var visekaptein for Nicholas under 2009-utgaven av turneringen ved Rich Harvest Farms i Illinois.

 

I pressekonferansen i forkant av årets første majorturnering, Kraft Nabisco Championship sier Neumann:

 

– Jeg er ekstremt glad og beæret over over å ha blitt valgt ut til å være Europas Solheim Cup-kaptein i 2013. Dette arrangementet har alltid vært spesielt for kvinnegolf, og det vekker herlige minner fra mine år på laget. Jeg vil takke utvalgskomiteen og spillerne for at de stoler på meg, og jeg ser frem til utfordringen med å forsvare tittelen på amerikansk jord neste år.

 

Neumann var forøvrig kaptein for fjorårets europeiske juniorlag i PING Junior Solheim Cup i Irland.

 

Neumann rakk å vinne 27 ganger over hele verden i løpet av sine 24 år som golfproff, inkludert majortitlene 1988 US Women’s Open og 1994 Women’s British Open. I 1985 vant hun sine første to titler på kvinnenes Europa-tour, mens hennes første LPGA-tittel kom tre år senere. Hun ble samtidig kåret til årets nybegynner på LPGA-touren, «Rookie of the Year».

 

I pressemeldingen fra Ladies European Tour står det ingenting om når avgjørelsen om å velge Neumann ble tatt, men skal vi tro Suzann Pettersen har det vært klart i en drøy måned. 

 

– Det hadde vært fantastisk kult å være kaptein en gang, og det er en mulighet man må ta om den kommer. Jeg ser absolutt på det som en mulighet i løpet av livet mitt. Nå er det forøvrig akkurat blitt bestemt hvem som blir den nye kapteinen, så jeg tipper det avsløres i løpet av dagen, sa Tutta da vi pratet med henne i februar.

 

Det var en annen svenske, Annika Sörenstam som i utgangspunktet ble spurt om å være Solheim Cup-kaptein. Hun takket nei, for heller å prioritere familien. Neumann blir nå den tredje svensken siden turneringen startet opp i 1990 til å lede Europa. Pia Nilsson var kaptein da Europa tapte i 1998, Catrin Nilsmark bidro til både seier og tap for Europa i henholdsvis 2003 og 2005, mens Helen Alfredson styrte skuta da Europa tapte i Halmstad i 2007.

 

Les også: Sörenstam takker nei til å lede Europa