Vinneren denne av denne ukens Europatour ble svenske Henrik Stenson på Serengeti Golf & Wildlife resort i Sør-Afrika. Han har har ledet fra start til slutt. Hans sisterunde var ikke all verden, sammenlignet med storspillet resten av uken, men 71 var mer enn nok til å sikre en komfortabel seier, tre slag foran hjemmehåpet George Coetzee.
 
Seieren er hans 7. i karrieren, og han klatret fra 59. til 45. plass på pengelisten. Han får dermed muligheten til å måle krefter mot Rory McIlroy & co neste uke i Dubai. Det er all grunn til å tro at Stenson kan sette preg på denne turneringen. Svensken er i storform. På de siste 10 turneringene har Stenson havnet blant de 8 beste 6 ganger, men det er 5 år siden Stenson sist vant på touren. Det var under WGC – Accenture Match Play Championship.
 
Da det endelig løsnet var det en stor lettelse for svensken.
 
– Når det går så lang tid uten å vinne, begynner du å lure på om du noensinne kommer til å klare det igjen. Man må kjempe hardt og legge ned mye arbeid. Jeg er veldig lettet over å ha vunnet igjen, sier han til Europeantour.com.
 
Knut Børsheim avsluttet med en runde én over par, og med det ble han beste norske spiller. 73-runden var nok til å forsvare 20. plassen fra lørdagen. Børsheim trengte en seier i denne turneringen for å unngå kvalifiseringsrundene for Europatouren til neste år.
 
Bergenseren satte to birdies og en eagle på sisterunden, men måtte dessverre tåle tre bogeys og en uheldig dobbeltbogey på de siste ni hullene. Dermed endte han en over for dagen, fire under totalt.
 
Espen Kofstad hadde ingen stor dag på jobben søndag. Hans 76 slag var ingenting å skrive hjem om. Syv bogeys og tre birdies bidro til at 25-åringen falt som en stein på resultatlisten til en 42. plass før dagen ferdig.
 
Dette ble siste turnering på Europatouren for de norske proffene. For Kofstad handler det nå om å komme seg hjem og begynne å forberede seg til en sesong med de beste i verden på Europatouren neste år. 
 
Børsheims sesong er ikke ferdg riktig enda. Ved månedsskiftet skal han ut og krige for sin plass på Europatouren sammen med Kofstad & co. 
 
De 60 beste spillerne fra pengelisten på Europatouren setter nå kursen for den lukrative avslutningsturneringen DP World Tour Championship i Dubai. På Jumeirah Golf Estates kuliminerer sesongen med en kamp om årets desidert største premiepott på vanvittige 8 millioner dollar.