Eirik Tage Johansen var tilbake på scratch før 2012-sesongen. Etter en mislykket Q-School-kvalifisering hadde Tage misset kategorien både på Europa- og Challenge Tour, plassen i Team Norway-troppen og stod på nærmest bar bakke før fjoråret.

 

Les også: – Min verste dag på jobben 

 

Sesongen ble ikke noe bedre av en prolaps i ryggen, og da året var omme hadde han bare spilt fire turneringer på Europas nest høyeste nivå.

 

I år har han bitt tennene sammen, og kjempet seg tilbake på en måte det står respekt av. 31-åringen startet året på den spanske minitouren Gecko Pro Tour, hvor han imponerte med to seiere og to andreplasser.

 

Med hjelp av wild cards fra NGF har han også fått bryne seg på Challenge Tour, hvor han har spilt best av de norske spillerne med fire klarte cuter av fem mulige, inkludert en 14. plass i Italia i mai. Tage sier det var en stor nedtur da han ikke tok seg videre til finalekvalet i fjorårets Q-School, men at perioden på Gecko Pro Tour har gjort ham godt når han forsøker å vinne tilbake en kategori på en stor tour igjen.

 

– Det var absolutt en stor smell. Men i stedet for å dvele ved skuffelsen fikk jeg et spark bak og beskjed om å komme meg ut og spille igjen av sjefen hjemme. Uken etterpå vant jeg min første turnering på Gecko Tour. Det har absolutt gitt meg ny selvtillit og muligheten til å spille på et høyere nivå, sa Tage i et intervju med Stavanger Aftenblad forrige uke. 

 

Som Europatour-spiller var han ikke avhengig av hjelp fra golfforbundet med wild cards. Det har han derimot vært i år, men nå er det snart stopp på frikortene. Dermed venter det enda mer press når han snart blir avhengig av topplasseringer eller sponsorinvitasjoner for å spille uken etter. Hvis ikke må han belage seg på Alps Tour-turneringer hvor han er sikret fulle spillerettigheter

 

– I de kommende turneringene er målet å ta noen topp 10-plasseringer. Det er der de store pengene og byksene på rankinglistene ligger. Dessuten har ikke forbundet lov til å gi meg flere frikort denne sesongen, men ved å spille meg inn blant de ti beste er jeg automatisk kvalifisert for neste turnering.

 

NGF har en kvote på syv wild cards til hver spiller per sesong. Tage har så langt i år fått fem frikort til turneringer i Spania, Italia, Belgia, og nå nylig i Skottland da han misset sin første cut for sesongen. Han får også frikort til Swiss Challenge 18. juli, og Mugello Tuscany Open uken etter. Turneringen i Toscana blir med andre ord viktig med tanke på videre spill fremover.

 

Tage er imidlertid ikke ukjent med å spille med kniven på strupen. Fra 2006 til 2010 klarte han utrolig nok å komme seg gjennom det trange nåløyet av spillere som kvalifiserte seg fra Q-School til Europa-touren hele fire ganger på fem forsøk.

 

Landslagstrener Øyvind Rojahn sier til Stavanger Aftenblad at det er hyggelig å se at Tage viser hva som bor i ham etter en tung periode.

 

– Dersom han forbedrer seg med ytterligere ett slag eller to per turnering er han plutselig med helt i toppen. Tage har kapasiteten til å ta steget opp igjen, og har flere ganger denne sesongen bevist at han er god nok. Vi har fortstatt store forventninger til ham, sier han til aftenbladet.no.