Det norske damelaget måtte gi tapt 2-3 for Skottland i torsdagens B-flight-match i England. Annette Lyche og Marthe Wold stod for de to norske poengene.

Fredagens motstander blir Italia.

 

Resultater

Herrelaget vårt i Danmark fikk servert en real omgang juling av Sveits, og måtte ta tilbake med et halv poeng av fem mulige i det som var en uforglemmelig dag på jobb av de norske herrene.

 

– Det ble dessverre bank av Sveits i dag! De var rett og slett bedre enn oss i dag. Vi klarte aldri å ta styringen i matchen, og Sondre var eneste nordmann som tok et halvt poeng i sin match. I morgen møter vi Finland. En match som må vinnes, konstaterer Norwegian Golf Team på sin Facebook-profil.

 


 

Runde 1

 

Det norske dame- og herrelaget nådde ikke målsetningen i årets EM. Nå er 9. plass det beste de kan håpe på.

 

De norske damene falt til 15. plass, 56 over par totalt etter en skuffende dag 2 i England. Med 75 slag som dagens beste scorer fra Tonje Daffinrud og Annette Lyche er det vanskelig å hevde seg, og jentene må nå forberede seg på B-puljematch der det beste de kan håpe på er 9. plass. Skottland blir motstanden i torsdagens match.

 

De åtte lagene som kvalifiserte seg til kvartfinaler var Frankrike, Irland, England, Tyskland, Skottland, Danmark, Nederland og Østerrike.

 

Leaderboard damer

 

På herresiden blir det også B-puljematch, etter at de falt ned til 14. plass i den siste runden.

 

– Slagspillet er over, og resultatlisten forteller de harde fakta! Vi oppnådde ike målsetningen om A-flight og topp-8-plassering. Det ble for mange slag i skogen og alt for mange putter til det. Vi henger ikke med hodet av den grunn, for nå starter matchspillet, skriver Norwegian Golf Team på sin Facebook-profil.

 

Herrene endte 50 over par sammenlagt, 12 slag bak den siste kvartfinaleplassen. Frankrike, Irland, England, Tyskland, Skottland, Danmark, Nederland og Østerrike er klare for kvartfinaler.

 

Leaderboard-systemet i Danmark er foreløpig nede.

 


 

Dag 1

 

Både det norske dame- og herrelaget løfte spillet om de skal ha håp om å avansere til A-puljene i Europamesterskapet.

 

Les også: Her er ukens EM-håp

 

Det ble ikke riktig den starten verken kvinnelaget eller herrelaget ønsket seg i England og Danmark tirsdag. Etter første dag ligger de på henholdsvis 12.- og 13. plass i sine respektive turneringer. Turneringene innledes med 36 hulls slagspill, der de fem beste scorene regnes hver dag. Lag 1-8 går til pulje A, 9-16 til pulje B, og 17-20 til pulje C osv.

 

Det unge damelaget bestående av Tonje Daffinrud, Mariell Bruun, Marthe Wold, Nicoline Skaug, Julie Lied og Annette Lyche måtte 18 over par på Fulford GC i Yorkshire, og ligger alene på 13. plass, hele 29 slag bak Danmarks lederlag. Det norske laget har syv slag opp til Frankrike og Irland som deler den siste A-pulje-plassen, og er avhengig av å løfte spillet sitt noen hakk onsdag.

 

Annette Lyche og Marthe Wold leverte best av de norske jentene med 74 slag (+2) hver seg. Det er nok til delt 35. plass i den individuelle konkurransen, åtte slag bak den danske lederen Emily Pedersen. Skandinavene imponerer i toppen, og to dansker og en svenske innehar de tre øverste plassene på leaderboardet.

Leaderboard damer

 

 

På det Stavanger-dominerte herrelaget er det også fortsatt mye rom til forbedring. Ole Ramsnes, Petter Mikalsen, Sondre Ronold, Aksel K. Olsen og mesterskapsdebutantene Sebastian Mørk-Andersen og Lasse Gerhardsen måtte opp i 22 over par, og ligger på 12 plass av totalt 16 lag. De har seks slag opp til Portugal på den siste kvalifiseringsplassen til A-puljen. Aksel K. Olsen sin 75-runde var den beste av de norske herrene på Silkeborg Golfklubb.

 

– Vi har seks slag opp til den viktige A-flighten som gjør opp om medaljene, og det har vi tenkt til å gjøre noe med i morgen. Gutta er kjempeklare, skriver Norwegian Golf Team på sin Facebook-profil.

 

Leaderboard herrer