Stealth-familien avløser TaylorMades populære SIM-serie, og består av drivere, wooder, hybrider og jernkøller. 

Det mest iøynefallende med de nye driverne er utvilsomt den karakteristiske nye røde slagflaten, som nå er bygd opp av hele 60 ekstremt tynne lag med karbon.

Dette er ifølge TaylorMade 44 prosent lettere enn en tilsvarende slagflate i titan, og slagflaten er 11 prosent større enn SIM2-driverne fra 2021 og 20 prosent større enn SIM-modellene fra 2020. 

«Velkommen til karbon-wood-alderen. Etter 20 års utvikling har grensene til titanium nå blitt sprengt», skriver TaylorMade i markedsføringen av de nye køllene .

Titan har til nå vært det metallet som de store utstyrsprodusentene bruker i slagflaten på sine drivere. Flere prøvde seg med karbon-slagflater tidlig på 2000-tallet, men trenden ble kortvarig. 

De siste årene har karbon imidlertid kommet tilbake på moten igjen, men først og fremst på andre deler av køllehodet. Det skal derfor bli spennende å se om TaylorMade nå omsider har klart å knekke koden med sin nye karbonslagflate – og om den er så banebrytende som de mener selv.

Den sparte vekten har gjort at TaylorMade har kunnet distribuere vekten til mer hensiktsmessige steder i køllehodet, som skal føre til bedre energioverføring i balltreffet, høyere ballhastighet og mindre tap av lengde på treff utenfor «sweet spot». 

– Med en lettere slagflate går mindre av energien til å komprimere ballen, som gjør at mer energien rettes mot ballens fremdrift og ballhastighet. Det er dette som skiller Stealth fra alle andre drivere vi har lagd, og andre drivere som er på markedet akkurat nå, sier Michelle Penney, produktingeniør i TaylorMade i en pressemelding.

Det røde mønsteret på Stealth-slagflaten er ikke bare til pynt, for uten dette belegget i nano-tekstur ville slagflaten blitt altfor glatt. Det røde coveret fører til økt friksjon for å sikre optimale spinnverdier og en mer penetrerende ballbane. 

TaylorMade viderefører også mye av teknologien fra deres tidligere SIM-serie, med en lett krone i karbon, «Twist-Face»-teknologi i slagflaten som skal rette ut ballbanen på treff på hælen og tåen, og den v-formede kjølen på undersiden av køllehodet, som er konstruert for å gjøre køllehodet mer aerodynamisk og maksimere svinghastigheten i balltreffet.

Stealth-serien består av fire ulike drivere: en standardversjon, en pluss-versjon med en justerbar vektskinne ved slagflaten, en HD-driver med draw-bias for spillere som kjemper mot en slice, og en dameversjon med lettere totaltvekt, draw-bias og et sølvfarget design. Dersom man bestiller gjennom www.taylormadegolf.eu vil køllene også være tilgjengelig i en «MyStealth»-versjon, hvor man kan skreddersy køllene ytterligere med selvvalgt fargetema.

I motsetning til driverne kommer de nye fairwaywoodene og hybridene ikke med karbon-slagflate, men holder seg trofast til titan. Kronen på den ene av woodene er derimot i karbon, og med en nydesignet såle skal Stealth gli mer effektivt gjennom gresset. Både woodene og hybridene kommer i en standard- og pluss-versjon, der standardversjonen har et mer kompakt køllehode for spillere som liker å kunne forme ballbanen, mens den noe større profilen på pluss-versjonen gjør den noe mer lettspilt.

TaylorMades nye jernkølleserie med samme navn er såkalte «game improvement»-jenkøller med lettspilte egenskaper rettet mot hverdagsgolferen som ønsker mer lengde og få ballen raskt opp i lufta. En ultratynn slagflate skal bidra til økt ballhastighet, og metallet som er brukt i «cavityen» på baksiden av køllehodet er syv ganger så lett som stålet de har brukt i tidligere modeller. Den reduserte vekten skal ifølge TaylorMade gjøre det lettere å svinge fritt og returnere slagflaten til en square posisjon i balltreffet for rette slag. Jernkøllene kan også kombineres med hybrider som erstatning for de lange jernkøllene. 

TaylorMade Stealth-serien slippes 4. februar. Se veiledende priser under.

Stealth og Stealth HD driver: 6199 kroner

Stealth Plus: 6499 kroner

Stealth Titanium fairwaywood: 4699 kroner

Stealth fairwaywood: 3799 kroner

Stealth Resue/hybrid justerbar: 3299 kroner

Stealth Rescue/hybrid standard: 3099 kroner

Stealth jernkøller stål: 1643 kroner per kølle

Stealth jernkøller grafitt: 1857 kroner per kølle