Ingen golfsko har fått mer oppmerksomhet enn Nikes TW13. De ble lansert under Tigers comeback og er ganske spesielle. Dette førte naturligvis til lange diskusjoner på internett, tv-sendinger og golfbaner.

 

Hva er så hemmeligheten med TW13? Det er en sko inspirert av Nike Free, de myke joggeskoene som har blitt veldig populære. Tiger jobbet med Nikes utviklingsteam fordi han selv ønsket en Free golfsko. Men TW13 er veldig annerledes. Den er langt stivere enn Free og det er både positivt og negativt.

 

Free sitter overraskende stramt på foten. Den er ganske trang rundt hælen og krever at du går den inn litt. Ingen problemer med gnagsår eller såre føtter, men jeg merket at den strammet ganske godt. Det er gjort med hensikt. Nike vil at skoen skal være en del av foten framfor et redskap du snører på deg. Jeg skjønner hvor de vil og det fungerer bra. Som ren Free sko ville den vært veldig ustabil og nærmet seg barfotsko. Veldig få golfere kjøper slike sko i dag, det er mye sikrere å gå for en ganske stabil sko med litt mykere såle. Med Tigers innflytelse kan jeg heller ikke se for meg at det kunne bli en myk sko. Han spiller golf med mye kraft. Tiger har vært med på å lage en sko som er perfekt for ham og et glimrende alternativ for mange golfere. 

 

Free plasserer seg nesten i en egen gruppe. Foreløpig. Det kommer andre sko som også er sporty, lave, veier lite og bygger på prinsipp om naturlig bevegelse selv om de har spikes. ECCO Biom Golf har mye av det samme i seg. Sammen er de veldig interessante sko som lar føttene brukes på en friere måte. Og da har jo Nike oppnådd det de prøvde på. 

 

+ Sporty og stilig

+ Bra stabilitet 

+ Friere bevegelse for føttene

+ Meget god kvalitet

 

– Oppleves som litt trang

 

Veiledende pris er 1.795,-.

 

 

Denne testen ble publisert i Norsk Golf #1 2013.