Gamle feil rettes opp

i10 var gode jern. Man kunne se dem i mange bager og de var Lee Westwoods valg. i15 kom, og det var vel alt i15 gjorde. De ble ingen stor suksess, Lee beholdt i10 i bagen. Fjorårets lansering av i20 ble en enorm opptur for Ping. Hele serien har blitt godt mottatt, og spesielt jernsettet har fått svært gode tilbakemeldinger. Designet av i20 er svært vellykket. Fin finish og veldig bra bruk av logo. En liten detalj å legge merke til er at i20 har «ferrule», den lille plastringen i overgangen mellom skaft og hode. Anser og S56 er de eneste fra Ping som har denne, og nå altså i20. Det gir en mykere overgang og stiligere kølle. Ingen skal beskylde Ping for å lage ekstremt vakre jern, men i20 er noe av de beste de har laget på lang tid. Lee Westwood vant Nordea Masters med i20 i bagen. 

 

Ny såle

Tyngdepunktet er flyttet lavere enn på tidligere i-jern. For å kompensere for dette har i20 fått litt mer bounce og avrundet såle fra front til bakkant. Dette er nødvendig fordi lavere tyngdepunkt gjør at køllen naturlig vil grave seg ned i bakken. Sålen fungerer utmerket under alle forhold så dette har de lyktes 100% med. Denne endringen gjør i20 til et godt valg for en stor gruppe spillere. Hodestørrelse og offset er progressivt. Korte jern og wedge nærmer seg S56. De lange har større hoder men ikke veldig mye offset. Det er ikke sikkert alle liker den progressive linjen. På 4er jern er cavity veldig godt synlig. 

 

 

Jager ikke lengde

Lengde og ballhastighet er ikke den sterkeste siden til i20. De er helt normale og målgruppen er heller ikke spillere som jager superlengder. For meg var de overraskende lettspilte. De gode treffene ble veldig presise på både retning og lengde, men man blir straffet på feiltreff. Følelse er opp til den enkelte å vurdere, men jeg syns i20 er glimrende. Gode støpte køller står ikke tilbake for smidde. De aller færreste merker forskjellen. God feedback og flott lyd. 

 

Både snill og litt vanskelig

Ping bruker sine egne skaft. CFS er standard i i20. Et helt greit skaft. Det faller kanskje litt mellom to grupper med sine 109 gram i stiff. Mine Nippon 950GH er 98 gram mens KBS Tour veier 120 gram. Jeg har snakket med flere som har hatt god erfaring med både nevnte KBS Tour og Project X i nettopp i20. Litt testing er som vanlig verd tiden og pengene.

 

Jeg vil si at i20 er «game improvement» av den litt tøffe typen, spesielt fra 5er til 3er jern. 6er og opp til wedge er greie køller for veldig mange spillere. De passer spillere fra 15 i handicap til 0 og bedre, men det viktigste er evnen til å ha gjentatte gode balltreff.

 

+ Tilgivende i 6-W

+ Svært god kvalitet

+ Ny såle fungerer bra

+ Allsidige, passer for mange spillere

 

– Harde standardgrep

– CFS skaftet har litt identitetskrise

 

Veiledende pris for 5-W er 5.130,-.

 

 

Denne testen ble publisert i Norsk Golf #1 2013.