På en dag der kun tre andre spillere noterte avslutningsrunder under par, bokførte Thompson en runde på en under par for å avslutte to slag foran Geoff Ogilvy, med Luke Guthrie ytterlige to slag bak.

 

Thompson og Guthrie delte ledelsen over natten før siste runde, men det var Thompson som hadde best kontroll i det som skulle ble en vindfull avslutning på Palm Beach i Florida.

 

Til tross for to birdies og en eagle på de første ni, bidro tre bogeys for Thompson til fortsatt spenning. Han samlet seg imidlertid i innspurten, og startet back nine med seks strake par. Da han treputtet for bogey på det 16. var ledelsen til ogilvy på bare ett slag, men på det avsluttende par 5-hullet viste han seg seieren verdig med å avslutte med birdie. Thompson sier han visste at seieren var i boks da driven på det 18. splittet fairwayen.

 

– Det var det som avgjorde det for meg. Driven tillot meg å spasere oppover fairway og nyte opplevelsen, se tilskuerne og avslutte sterkt. Uken har vært magisk. Jeg var i rytmen hele veien, sier Thompson til pgatour.com.

 

Med seieren kvalifiserte Thompson seg samtidig til neste ukens WGC-Cadillac Championship på Doral. Det hadde han ikke regnet med.

 

– Jeg hadde i grunn markert det som en friuke. Så det var deilig. Nå er jeg tilbake i kampen om en plass i The Masters, konkluderer Thompson.

 

Høydepunkter