Thorp har vært på bagen til kjæresten Recari siden 2009. Sammen har de rukket å oppleve hennes første proffseier på Ladies European Tour, tre LPGA Tour-triumfer og Europas første Solheim Cup-triumf på bortebane i 2013. Nå er tiden deres som «kolleger» avsluttet.

 

Les også: Recari og Thorp: – Kommunikasjon er nøkkelen  

 

– Vi tok avgjørelsen sammen fordi vi følte forholdet utenfor banen ikke har utviklet seg de siste årene. Vi har rett og slett bruk all tid på golfen. Vi tok avgjørelsen sammen i høst, men dette er noe vi har planlagt i lang tid og snakket mye om. Beatriz prøvde en annen caddie i Kina, Taiwan og Japan, og det fungerte bra, forklarer Andreas Thorp til Norsk Golf.

 

Legger opp som caddie

 

Han sier det å legge følelsene til side har vært den største utfordringen ved å kombinere et profesjonelt og et privat forhold.

 

– Å legge følelsene man har for hverandre tilbake på hotellet være 100 prosent profesjonell på banen har vært vrient. Vi har brukt mye visualisering og jobbet hardt mentalt med dette. På banen forsøkte jeg å forestille meg at jeg jobbet for en annen spiller, noe som til tider fungerte bra, sier Thorp, som trekker frem Recaris første seier på Ladies European Tour i Finland i 2009 og Solheim Cup som de beste minnene.

 

– Det å kunne reise verden rundt med kjæresten og hjelpe henne har vært en motivasjon og drivkraft. Jeg har fått en enorm respekt for det arbeidet Beatriz og andre toppgolfere legger ned. Selv har jeg lært utrolig mye om livet rundt en toppidrettsutøver og hva som foregår i hodet på utøveren.

 

Andreas startet caddie-karrieren for lillebror Marius, sier han allerede har takket nei til flere caddietilbud LPGA-spillere.

 

– Nei, nå er jeg ferdig. Jeg ønsket aldri å gå caddie for noen andre og har avslått flere tilbud de siste ukene. Hvis Beatriz ikke er fornøyd med den nye caddien kan det hende jeg må ta på meg vesten igjen, men i så fall blir det for en kort periode. Caddie-yrket er svært krevende på mange måter og jeg ønsket aldri å gjøre dette livet ut, men jeg er veldig glad for erfaringen det har gitt meg.

 

Stiller seg til disposisjon for NGF

 

– Hvilke planer har du fremover?

 

– Jeg skal reise med Beatriz den første delen av sesongen og være kjæreste og støttespiller. Det er fryktelig ensomt å reise verden rundt alene, og vi tror ikke det vil være gunstig om hun skal nå sine mål. Jeg kommer til å fortsette bloggingen på norskgolf.no og dele mine erfaringer fra en litt annen vinkel. Jeg kommer også til å bruke tid på å finne ut hva jeg vil gjøre videre. Jeg har også gitt NGF beskjed om at jeg er tilgjengelig om de trenger hjelp med coaching og course management for unge lovende spillere.

 

På spørsmål om hvorvidt Andreas Thorp er tiltenkt en rolle i Norges Golfforbund, svarer toppidrettssjef Jon Karlsen følgende til Norsk Golf:

 

– Andreas er en av de jeg bruker som sparringspartner i jobben min. Han har solid erfaring fra tourgolf, mye kunnskap og en tvers gjennom profesjonell holdning til jobben han gjør. Jeg skulle ønske jeg hadde hatt budsjett til å inkludere Andreas i NGFs elitesatsning.