Thorp på pallen da Gjesteby vant i omspill

Andreas Gjesteby beseiret veteranen Paul Nilbrink i omspill, mens amerikanske Emily Talley gikk til topps i dameklassen i helgens Norgescup på Nøtterøy.

Helgens historie har likevel vært Marius Thorp som spilte sin første turnering siden han tok en pause fra golfen på ubestemt tid i august i fjor. Bæringen lå på en delt tredjeplass før den andre og avsluttende runden på Nøtterøy, og rundet av med stil med en runde på 69 slag – feltets laveste score på søndag.

Den gjorde at han gikk til -1 sammenlagt, og var en av tre spillere som endte under par for turneringen.

Andreas Gjesteby og Paul Nilbrink startet dagen i delt ledelse, og i lederball noterte de begge seg for sine andre strake 70-runder. Dermed bar det ut i omspill, der Gjesteby omsider seiret på det tredje hullet. Han klatret samtidig opp til toppen på tourens Order of Merit-liste, og henviste Stian Lund til andreplass.

I jenteklassen var det amerikanske Emily Talley som gikk til topps. Talley avsluttet med en 72-runde, og vant med to slag på lederen fra første runde, Annette Lucia Lyche. Marita Engzelius kapret tredjeplassen på seks over par, tre bak Talley.

Neste turnering på Norgescup-programmet spilles på Miklagard 7. og 8. juli. Turneringen er den siste før NM på Oslo GK 26. august.

– – – – – – –

Runde 1

To generasjoner i tet i herreklassen i Norgescup – veteranen Paul Nilbrink, og fjorårets Norgesmester Andreas Gjesteby leder etter første runde. Marius Thorp ligger like bak i sitt «minicomeback».

I følge Norsk Golf sine kilder har han bare spilt et par runder i år, og med en 7. plass etter åpningsrunden kan vi konstatere at Thorp ikke har mistet det på den korte tiden han har vært ute. Bæringen åpnet med en runde på to over par, en score han kan si seg fornøyd med tatt i betraktning de tre strake bogeyene han gjorde fra hull fire til seks. Etter en, forståelig nok, rusten start gikk han de siste 12 hullene på en under par. Forhåpentligvis vil en god plassering her inspirere ham til flere turneringer i ukene fremover.

Når en runde gjenstår har han fire slag opp til Paul Nilbrink og Andreas Gjesteby som deler ledelsen på to under par. Sammen med Daniel Aulin Jansen på en under, er de tre de eneste spillerne som kom seg under par lørdag.

41 år gamle Nilbrink gjorde fire birdies og to bogeys på sin runde, mens fjorårets NM-vinner Gjesteby gjorde en eagle, to birdies og to bogeys. Nilbrink har forøvrig notert seg for en 26. plass og en 19. plass på de to Norgescup-turneringene han har spilt i år, mens Gjesteby har bokført en andreplass og en tredjeplass. Det gir ham en andreplass på Order of Merit-listen.

I dameklassen er det Annette Lucia Lyche som har kommet best i gang. Hun var den eneste i feltet som ikke måtte over par, og tar med seg en ledelse på to slag til Marthe Wold til søndagens avslutningsrunde. Marita Engzelius og Emily Talley deler tredjeplassen tre slag bak. Turneringen er Lyches første Norgescup-turnering denne sesongen.

Hverken Mariell Bruun eller Stine Pettersen på de to øverste plassene på Order of Merit hadde noe særlig å juble for lørdag. Bruun gikk på syv over par og deler 6. plassen, mens Stine Pettersen ligger slaget bak på +8. Det gir henne 12. plass, helt sist på leaderboardet.