«Er det vaskebøtter på greenene der om dagen?», lød ett av spørsmålene i kommentarfeltet etter at en venn av Thorp hadde delt bildet av det utrolige scorekortet på Thorps Facebook-profil.

Det har nemlig vært mye magi på Bogstad de siste ukene – ja, så mye at noen tydeligvis har begynt å ane ugler i mosen.

Første uken i august satte 15 år gamle Mikkel Antonsen ny turneringsrekord på Oslo GK med 63 slag under European Young Masters, uoffisielt U16-EM.

Det var en runde hvor alt stemte og alt gikk min vei

Marius Thorp

Tidligere denne uken skrev vi så om evigunge Asbjørn Ramnefjell, som gikk banen på 66 slag på 67-årsdagen sin. 

Og fredag ettermiddag viste Marius Thorp hvor skapet skal stå med en vanvittig 61-runde under klubbturneringen Erik’s Invitational.

Dermed er det satt turneringsrekord for andre gang på tre uker på Bogstad.

– Det var syke greier. Jeg kommer aldri nærmere 59 igjen, sier Thorp til Norsk Golf.

I følge Oslo Golfklubbs hjemmesider begynte Thorp runden med å senke en tremetersputt for birdie på hull 1, en tap-in for birdie på hull 2, og deretter chippe i for birdie fra utenfor green på hull 3. Derfra fortsatte birdiene å rulle i, og han rundet på fem under par.

Birdiekjøret fortsatte på back-nine, og med ti under par etter 15 hull var det «uoppnåelige» 50-tallet plutselig innenfor rekkevidde. Og selv om han var nære birdie på alle tre hullene, ble det «bare» én.

– Det var en runde hvor alt stemte og alt gikk min vei. Jeg slo ballen bra, treff med lengder og satt puttene. Jeg har ikke spilt mange bedre runder enn denne, sier Marius til klubbens nettside.

Runden gjør også at han får nedjustert sitt handicap fra +4,5 til smått utrolige +5,2. I følge Golfbox er det ingen i Norge som har lavere.

«Send den gutten til Miklagard asap» kommenterte tidligere sportssjef i NGF, Jan Erik Aalbu, på scorekortet som ble lagt ut på Facebook, og sikter til Challenge Tour-turneringen Viking Challenge, som går av stabelen denne uken. 

Der misset 16 av 19 norske spillere cuten, og med spillet Thorp vartet opp med på fredag, er nok ikke Aalbu alene om å tenke den tanken.

Marius Thorp avsluttet sin golfkarriere i 2011 etter å ha mistet motivasjonen. Som proff rakk han å kvalifisere seg til europatouren gjennom Challenge Tour, men det er likevel hans prestasjoner som amatør de fleste husker ham for. Han er en av Norges mest meritterte amatørspillere gjennom tidene, der høydepunktene inkluderer seier i EM for amatører i 2005 og individuell seier i junior-VM i Japan. I The Open Championship i 2006 ble han den første og foreløpig siste nordmannen som har klart cuten i en major.

Thorp jobber i dag som arrangement- og turneringsansvarlig på Oslo Golfklubb, og er noen ganger også å se som ekspert på Eurosport sine golfsendinger.