Larvik har virkelig vist seg fra sin beste side i helgen. Flotte forhold og nydelig vær har vært sterkt medvirkende til en fantastisk helg, men også spillerprestasjonene var supre.

 

Ole Martin Davanger gikk ut i lederball med Kristoffer Ventura og Viktor Hovland. Haga-spilleren var alene i teten med to under par, men snaue to slag bak lå både Ventura og Hovland i angrepsposisjon.

 

Det tok ikke lang tid før Hovland lå jevnt med Davanger. Davangers eneste birdie kom på hull 2 som ble jevnet ut av en bogey på hans niende hull. Hovland, derimot spilte sterkt og var -2 ved runding. Da hadde han tre birdies og en bogey etter ni.

 

– Jeg eksperimenterte litt med kølleoppsettet da jeg forberedte meg. Jeg endte med wood, syverjern og gap wedge, og spillet mitt satt bra fra tee til green, forklarer Drøbak-spilleren.

 

Ventura ramlet litt ned på listen og misset tetkampen etter bitre tre over par og en dobbelbogey til runding. Til tross for sterkt spill på sine siste ni klarte han ikke å hamle opp med Hovland som til slutt endte én under par for dagen, og -1 totalt etter 54 spilte hull. Ole Martin Davanger endte opp med en 75-runde og måtte se seg slått med to slag av Drøbaks Viktor Hovland.

 

– I dag var det moro. Spillet satt greit, og det er klart det er annerledes med tre køller og putter. Man må være litt mer oppfinnsom, forteller Hovland.

 

Hos jentene ble det omspill mellom Celine Borge og Karoline Lund. Vestfold-spilleren Borge ledet etter 36 hull og var i ledelse til hull 17 var ferdigspilt. Både Lund og Borge måtte ta til takke med hver sin sure dobbelbogey på hull 16, og Lund måtte sette birdieputten på siste dersom hun skulle ha sjansen til å hamle opp med Borge.

 

– Det er veldig spennende å spille med tre køller og putter. Jeg spilte både 17. og 18. mai her på Larvik for å finne de riktige køllene jeg skulle bruke på banen, fortalte Lund etter runden. Hun endte til slutt opp med å bruke 3-wood, 7-jern og gap wedge, en kombinasjon som tok henne helt til topps.

 

Lund har hatt birdie på hull 18 alle tre rundene på Larvik, og det bragte henne ut i omspill. Begge jentene ble kjørt ut til hull ni der omspillet skulle gjennomføres.

 

Etter at begge satte parputten var det nok en gang tilbake til teestedet. Der var det til slutt Lund som satte putten for par og seier.

 

– Marginene var på min side i dag. Chippingen har vært det beste hele helgen. Jeg er ikke helt fornøyd med dagen i dag med to doble, men jeg er veldig fornøyd med omspillet, sier Lund.

 

Og det så ut til å stemme godt. Det var nettopp en chip som skulle ta henne helt til topps i helgens Titleist Tour, da hun kunne putte i fra snaue 30 centimeter for par.

 

Kristoffer Ventura ble diskvalifisert etter at han hadde levert scorekortet sitt. Årsaken til disken er foreløpig ukjent.

 

 

 


 

 

Runde 2

 

Da andrerunden var ferdigspilt hadde jenteklassen nådd et nytt høydepunkt. Hos gutta var det Haga-junioren Ole Martin Davanger som havnet i ensom ledelse. 

 

Den som tok dagen til et nytt nivå var Vestfold-jenta Celine Borge. Hun var i ledelse etter første runde, men hadde tapt teten og lå et par slag bak inntil hun kom til sitt åttende hull, banens hull 17.

 

På det 155 meter lange par-3 hullet tok hun frem syverjernet og satte den rett i koppen. Hole in One-slaget hadde snudd scoren hennes fra +3 til én over par til runding, og der ble hun værende. Dermed ligger hun alene i teten på -1 sammenlagt etter rundene 70 – 73.

 

– Jeg føler at den beste delen av spillet mitt var slagene i dag. Jeg traff mange greener til tross for at jeg synes det er litt tøffere å spille med bare fire køller, fortalte Borge fornøyd.

 

To slag bak vestfoldingen ligger Karoline Lund og Dorthea Forbrigd som begge gikk på 70 slag på andrerunden.

 

En annen som også synes det er moro med tre køller og putter var Pernille Sol Langseth Orlien.

 

– Det er gøy å spille med tre køller. Man må tenke mer strategisk, og selv trodde jeg at jeg skulle slite mer enn det jeg gjorde. Innstillingen jeg har er å finne andre løsninger når jeg må esperimentere med ulike slag på innspillene, sier hun.

 

Orlien deler sjetteplassen med Synne Lauritzen fra Skjeberg Golfklubb, ni slag bak Borge. 

 

På guttesiden var det Ole Martin Davanger som holdt stand. Etter en førsterunde to under par gikk han andrerunden på 72 slag (even). Etter seks par på rad kom bogeyen på hull syv, men kom fort tilbake til par med birdie på det neste. Han var dermed på par ved runding.

 

Allerede på hull ti kom neste birdie, og hans ledelse økte. Dessverre måtte han notere bogeys på hull 13, 14 og 16, men kom sterkt tilbake avslutningsvis etter birdies på de to siste hullene. Han har vært flink til å benytte seg av banens lengste hull, der tre av fire birdies på andrerunden kom på par-5 hullene.

 

Dermed kan Haga-golferen vise til ni birdies på sine 36 hull.

 

To slag bak og på par etter 36 hull er Drøbak-golferen Viktor Hovland og Oslos Kristoffer Ventura. Hovland gikk andrerunden på par, mens Ventura til slutt måtte nøye seg med 74 slag. 

 

Startskuddet for siste runde på Titleist Tours tre køller og putter-turnering søndag morgen er 08.00 fra både hull 1 og 10.

 

 

 


 

 

 

Runde 1

 

Tre køller og putter-turneringen på Larvik Golfbane har fått en flott start der fire spillere er under par etter første runde.

 

Det er på Larvik Golfbane spillerne har fått muligheten til å vise frem sine slagferdigheter. Det skal konkurreres om hvem som best mestrer forandring, utfordringer og distanser de kanskje aldri før har slått med køllene. Med såpass gode forhold som Larvik byr på, pluss noen solide treningsrunder er det ikke rart at lederne spiller bra golf.

 

Blant gutta er det tre spillere under par: Kristoffer Ventura, Ole Martin Davanger og Anders Ottersland Granås ligger alle -2 etter første runde.

 

I følge Oslo-spilleren Kristoffer Ventura er det par-3 hullene som er tøffest, mest fordi lengdene på utslaget ligger mellom 3-wooden og 6-jernet. Sandwedgen han i tillegg hadde med var essensiell rundt green.

 

Det er på par-3 hullene de fleste bogeyene kommer. Jeg slår stabilt, og derfor ligger jeg aldri langt unna greenen om jeg bommer, og da er det bare å ha lengekontrollen på og rundt greenen, forklarer Ventura.

 

Venturas eneste bogey kom på hull 6, et par-3 hull på snaue 200 meter. Etter å ha rundet +1 etter ni spilte hull, dro han i tre birdies backnine.

 

Jeg føler jeg nesten spiller bedre med fire køller. Det går mye på feeling, noe som er en av mine styrker, sier han.

 

Alene i ledelse i jenteklassen ligger Celine Borge. Vestfold-spilleren var en periode fire under par, men to bogeys på slutten gjorde at hun til slutt endte med 70 slag. Dermed leder hun med fire slag til Bergen-spilleren Renate Hjelle Grimstad og Vilde Eriksen fra Borregaard Golfklubb.

 

Det er gøy å spille med tre køller og putter, men også krevende. Det gikk overraskende bra, forteller Eriksen.

 

Det er kanskje ikke så overraskende likevel. Forberedelsen til denne turneringen er alt, noe både Ventura og Eriksen kan skrive under på. De har begge brukt mye tid på å trene på å slå ballen ulike lengder med en og samme kølle.

 

Jeg føler jeg har plukket ut riktige køller. Jeg regnet litt på det med baneguiden og har spilt noen runder med 5-wooden, 7-jernet og Sandwedgen forrige uke. I tillegg har jeg trent mye på å slå syverjernet 100 meter, avslutter Eriksen.

 

Andre runde er nå i full sving, men samtidig har vinden kommet til Larvik. Det gjør forholdene tøffere for våre lovende juniorspillere som må leve med en langt mer krevende andrerunde.