Ukens Challenge Tour-turnering i Pleneuf i Frankrike ble av det triste slaget sett med norske øyne. Med tre nordmenn som spilte sine første Challenge-turneringer for året, var det knyttet stor spenning til hvordan de kom til å gjøre det. Selv om de alle klatret opp leaderboardet i fredagens andrerunde, må de likevel reise slukøret hjem.

 

Eirik Tage Johansen lå høyest plassert av de tre etter åpningsrunden, men befant seg likevel helt nede på 96. plass på fem over par. Fredag gikk han ytterlige to over, etter å ha gjort fem bogeys, tre birdies og resten par. Dermed klatret han 14. plasser opp leaderboardet til delt 83. plass. Med +7 sammenlagt havnet han tre slag bak cutstreken.

 

Det samme gjorde Anders Kristiansen, som leverte dagens beste norske runde. Med en over for dagen hoppet han 27 plasser opp resultatlisten, men dessverre var skadene fra torsdagens åpningsrunde for store til å rette opp.

 

Fem slag bak Kristiansen og Tage havnet Elias Bertheussen nede på 127. plass. Med +12 totalt ser han nok at ukens turneringen går i glemmeboken så raskt som mulig.

 

Spanjolen Carlos Aguilar leder turneringen på fem under par. Han leder med to slag på Jens Dantorp (Sverige), Mikko Korhonen (Finland) og Peter Baker (England)

 

– – – – – 

 

Runde 1

Det lukter tidlig helgefri for de tre nordmennene i ukens Challenge Tour-turnering. De ligger alle under cutstreken etter første runde.

 

Både Elias Bertheussen, Anders Kristiansen og Eirik Tage Johansen er i gang med sine første Challenge Tour-turneringer for året. Dessverre ble det en tung dag for hele den norske trioen.

 

Mye spenning har vært knyttet til hvordan Eirik Tage Johansen kommer til å prestere i sin første Challenge-turnering for året. Etter en laber fjorårssesong rundet av med tidlig exit i Europatour-kvalet, misset han kortene for både Europa- og Challenge-touren. De første ukene av året har han tilbragt på minitouren Gecko Pro Tour i Spania, hvor han har fortsatt å slite med formen. Torsdag ble det mer av det samme for siddissen.

 

Tage åpnet med en runde på 75 slag, fem over par og deler med det 96. plassen. Med fem bogeys, en dobbelbogey og to birdies på scorekortet har han to slag opp til den foreløpige cutstreken. Til tross for den svake åpningen, er han fortsatt den høyest plasserte nordmannen i turneringen.

 

Slaget bak ham innledet Anders Kristiansen med en 76-runde. Borregaard-spilleren, som kom med i turneringen med wild card, åpnet med to dobbelbogeys, fire bogeys, to birdies og resten par, noe som holder til delt 113. plass. Han fikk en oppløftende 14. plass i forrige ukes Ecco Tour-turnering, men føler fortsatt det sitter litt igjen før det løsner. 

 

– «Når skal jeg begynne å slippe meg løs? Vil ikke bli han som kunne blitt så bra, men tørte aldri å vise meg frem. Reise kjærringa i morra», skrev han på sin Twitter-profil etter runden.

 

Ytterlige tre bak ham ligger Elias Bertheussen nede på 142. plass, ni over par..