Omega Dubai Ladies Masters ble en forglemmelig affære for de norske jentene. Selv om Marianne Skarpnord hadde dårligst utgangspunkt av de to, var det hun som til slutt var nærmest avansement til finalerundene.

 

Sarpingen fulgte opp onsdagens 75-runde med en 71-runde torsdag, og endte med det to over par sammenlagt. Dermed misset hun cuten med ett slags margin.

 

For Caroline Martens ble det en helmørk dag på jobb. Med 78 slag på scorekortet falt hun fra en under til fem over par, og misset cut med fire slag.

 

Kineseren Shanshan Feng leder turneringen, ett slag foran fem andre spillere.

 

Turneringen var årets siste på Ladies European Tour. Nå gjenstår prekvalifiseringen og selve Q-School-finalen. Begge turneringene spilles i Marokko. Q-School-finalen spilles fra 13. til- 17. desember. Marianne Skarpnord og Cecilie Lundgreen er allerede sikret kortet neste sesong.

 

Dette var Skarpnords femte missede cut for sesongen på totalt 18 turneringer. Før ukens turnering lå hun på 48. plass på Order of Merit. Caroline Martens kom aldri inn i rytmen i sin debutsesong på Ladies European Tour, og må nå belage seg på kvalifisering. Dette var hennes åttende missede cut på 13 turneringer. Hun ligger i skrivende stund på 106. plass på pengelisten.

 


 

Runde 1

 

Caroline Martens er best i gang av de norske jentene i Omega Dubai Ladies Masters. For Marianne Skarpnord ble det en tung dag på jobb.

 

Best i gang av de to norske jentene er Caroline Martens, som innledet turneringen med en runde på en under par, 71 slag. Det holder til en delt 42. plass så langt, seks slag bak lederne Florentyna Parker, og Shanshan Feng som i sommer ble tidenes første kinesiske majorvinner.

 

Martens åpnet med fem birdies, fire bogeys og resten par. Hun er allerede i gang med andrerunden, hvor hun har gjort en bogey på de første tre hullene. Dermed ligger hun akkurat ett slag innenfor cutgrensen.

 

For Marianne Skarpnord ble det en tyngre dag på jobb. Sarpingen åpnet med en 75-runde, noe som bare holder til en delt 75. plass. Med tre bogeys og ikke en eneste birdie har hun dermed en jobb å gjøre for å klare cuten torsdag.