Til tross for bedre spill i lørdagens andrerunder for både Cecilie Lundgreen og Marianne Skarpnord, var det dessverre ikke nok til å forhindre misset cut i ISPS Handa New Zealand Women’s Open.

 

Med tre birdies og fire bogeys på lørdagens scorekort klatret hun oppover leaderboardet, men seks over par sammenlagt og delt 73. plass var likevel tre slag bak cutstreken.

 

Også Cecilie Lundgreen løftet spillet med tre birdies, en dobbelbogey og resten par. Dermed klatret hun forbi Skarpnord og 25 plasser opp leaderboardet, men endte likevel to slag utenfor cuten.

 

Sensasjonen Lydia Ko, som i fjor ble tidenes yngste LPGA Tour-vinner, er verdens høyest rankede amatør og deler ledelsen i New Zealand. Sammen med sør-koreaneren Seon Woo Bae er hun på toppen av leaderboardet med seks under par.

 

 


 

Runde 1

I tøffe forhold ligger både Marianne Skarpnord og Cecilie Lundgreen utenfor cutgrensen etter åpningsrunden av ukens Europatour-turnering.

 

En uke etter å ha endt på henholdsvis 21.- og 39. plass i sesongåpningen i Australia, ligger både Marianne Skarpnord og Cecilie Lundgreen utenfor cutstreken etter første runde av ISPS Handa New Zealand Women’s Open.

 

Av de to sarpingene var det Skarpnord som kom best i gang. I sterk vind slet hun seg inn til en runde på fem over par, 77 slag. 

 

Med fire bogeys, en dobbelbogey og kun en birdie på scorekortet,  ligger hun to slag bak cutstreken.

 

Slaget bak Skarpnord åpnet hennes Borregaard-lagvenninne Lundgreen med en 78-runde. Hun bokførte seks bogeys og resten par. Det holder til delt 91. plass så langt.

 

New Zealenderne dominerer på hjemmebane, og har tre spillere i delt ledelse. Tamara Jones, Nikki Campbell og Sarah Oh åpnet alle tre under par. Daniela Holmqvist er beste skandinav på delt 52. plass.