Det er ikke bare i Norge vi har hatt en spesielt varm vinter. Selv det vanligvis er frodig i Georgia i USA året rundt, har den spesielt varme vinteren sørget for at de mange rhododendronene på Augusta National har blomstret tidligere enn vanlig, og vil miste sine kronblader før turneringen slår i gang.

 

Augusta National har vanligvis klart å forhindre for tidlig blomstring tidligere, ved å ise ned rhododendronene i ukene før turneringen, slik at knoppene springer ut i tide. Eksperter sier nå at de mest sannsynlig ikke har klart å forhindre blomstene å springe ut tidlig.

 

– Jeg tror ikke de har klart å holde blomstene tilbake nok. Vi er så langt foran skjema, at vi kanskje går glipp av blomstringen, sier professor for landbruk ved Georgias College of Aggriculture and Environmental Science, Matthew Chappell.

 

Per Haugsrud i Viasat Golf skal kommentere turneringen på Augusta sammen med Halvard Flatland. Haugsrud håper Flatland kan kompensere for at rhododendronene har mistet blomstende tidlig.

 

– Kan vi håpe på vekt i Flatlandbart?, spøker han på Viasats Twitter-profil.

 

Det har forøvrig regnet mye de siste dagene i Georgia, og det er en tung bane som vil møte spillerne torsdag. Det vil favorisere de langtslående spillerne, som allerede fikk en fordel da Augusta National ble forlenget for noen år tilbake.

 

Unikt for Augusta National er at hvert golfhull på banen er oppkalt etter den planten, blomsten eller treet som er unikt for nettopp det hullet. Rhododendron er på langt nær den eneste blomsten på banen, så en farverik begivenhet blir det uansett. Under ser du hva de ulike hullene heter. 

 

1. Tea Olive

2. Pink Dogwood

3. Flowering Peach

4. Flowering Crab Apple

5. Magnolia

6. Juniper

7. Pampas

8. Yellow Jasmine

9. Carolina Cherry

10. Camellia

11. White Dogwood

12. Golden Bell

13. Azalea

14. Chinese Fir

15. Firethorn

16. Redbud

17. Nandina

18. Holly