Tiger byttet til Nike-køller for flere år siden, men en kølle har forblitt i bagen – hans kjære Scotty Cameron Newport 2-putter fra Titleist. I over ett år har han slitt med å finne flyten på greenene, og fjorårets British Open på St. Andrews ble hans første majorturnering uten sin betrodde Newport 2. Siden da har putteren som Tiger har benyttet seg av i over et tiår vært inn og ut av bagen.

Tiger har i lengre tid forsøkt å vende seg til Nikes nye Method 003-putter, og nå ser den endelig ut til å ha kommet for å bli. I ukens US Masters er denne som får bryne seg på Augustas parkettlignende greener.

– De siste årene har puttingen gått i bølgedaler, og man må være stabil på greenene her om man skal ha mulighet til å vinne. Uansett hvor godt du spiller så må man senke puttene fra en til tre meter, og de siste årene har ikke de sittet. Det har nok kostet meg et par titler her, sa Tiger Woods under onsdagens pressekonferanse på Augusta National. 

Den siste tiden har Tiger gått tilbake til noen av de gamle metodene han lærte av sin far Earl, og den hælskaftede Nike-putteren passer angivelig hans nye teknikk bedre. Køllehodet i stål har en mallet form, og en insert i slagflaten som gjør at ballen ruller raskere. I begynnelsen brukte Tiger 003-putteren kun på tregere greener, men etter å ha slipt ned rillene i køllehodet kan han nå også benytte seg av den på raskere greener, slik som i ukens turnering på Augusta National.