-Tiger burde spille golf alene, hver dag en hel måned for å finne svingen sin. Han skylder på puttingen, men det er ikke der problemet ligger: Det er svingen hans, og det må han finne ut av, mener Baker-Finch.

 

Han mener samtidig at svaret ikke ligger i å slå tusenvis av baller på rangen, men å være alene på golfbanen og spille over 20 runder i stedet. Gjerne før The Masters som går i april. Da skal Tiger jakte på sin femtende major-tittel og den første på seks år.

 

-Han burde gå ut på banen og spille slaggolf, og ikke være på rangen og slå perfekte slag med Sean Foley og TrackMan. Det er om å gjøre for Tiger å glede seg over og nyte å få ballen i hullet på så få slag som mulig, og jeg tror det er det han gjorde da han var ung. Det han gjør nå fungerer tydeligvis ikke, forklarer Baker-Finch.

 

Australieren kan relatere seg til svingproblemer og overanalysering. Et par år etter hans British Open-seier på Royal Birkdale i 1991 fikk han så store problemer at han ikke lenger kunne spille på Touren. Han har selv erfaring med at det er vanskelig å være komfortabel og prestere på toppnivå når man lurer på hva man gjør galt. Ifølge ham er ikke Tiger synkronisert; kroppen og svingen matcher ikke.

 

-Han kan gå på Bay Hill og vinne med ti slag igjen, og han kan gjøre det samme på et par andre baner hvor han føler seg bra, men for knapt ti år siden var han blant de tre beste i nesten alle turneringene han spilte. Det er jo tydelig at det er noe som virkelig ikke stemmer.

 

Selv om Tiger vant fem turneringer forrige sesong synes Baker-Finch at Tiger ikke er den samme spilleren verden så mellom 1997 og 2007. Derimot mener han at den regjerende Masters-vinneren Adam Scott eller Rory McIlroy kan komme til å overta plassen som verdensener før året er omme.

 

-Adam har en magisk sving og et talent. Ikke nok med det, men han er mest sannsynlig den beste driveren som finnes. Han har ingen feil. Rory har også mulighet, og jeg liker det han gjør. Han trenger bare å få tilbake selvtilliten, men han har en lengre vei å gå enn Adam. Jeg tror ikke han er på toppen av spillet sitt enda, selv om han har hevet seg. Det er tydelig at han fremdeles har problemer, siden han avsluttet med en 74-runde i Dubai og endte på niendeplass, avslutter han.