Den tidligere verdenseneren har slitt med skader i lang tid, og med en overhaling av svingen og et mildt sagt ustabilt privatliv de siste sesongene har Tiger opplevd sin største seierstørke i karrieren. Nå føler han seg frisk og rask, og har fått brukt den siste tiden til intens trening for å finne tilbake til sine gamle instinkter.

– De siste par årene har jeg ikke spilt så bra som jeg har ønsket. Jeg har gjort noen endringer i svingen, og skadene mine har også bidratt til dette. Nå er jeg frisk, jeg spiller igjen, og jeg spiller mye og mer stabilt, sa Tiger som for anledningen var i Singapore på promoteringsreise.

Golfens sykliske natur er Tigers forklaring på hans dårlige form de siste sesongene.

– Om du ser på alles karrierer har de perioder hvor de spiller bra og dårlig. Vi spiller ikke bra hele tiden.

Woods har nå falt utenfor topp-50 på verdensrankingen for første gang siden han var en 20 år gammel nybegynner i 1996. Forrige måned spilte han Frys.com Open hvor han delte 30. plassen. Neste uke skal han i aksjon igjen i Australian Open fra 10.-13. november, før han uken etter skal representere USA i Presidents Cup. Se amerikanernes kaptein Fred Couples forsvare uttaket av Tiger under.