Nyheten kommer bare to uker etter at Tiger la ut en video av driver-svingen sin på Instagram.

– Jeg gleder meg til å komme tilbake til konkurransegolf i Hero World Challenge. Albany er den perfekte settingen, og det blir herlig å bli med i det fantastiske feltet, sa Woods mandag ettermiddag.

Han la fleipende til at han ville takke «komiteen bestående av én person» for at han mottok sponsorinvitasjon til turneringen. Woods selv er vert for turneringen.

Woods har ikke spilt en eneste turnering siden han trakk seg etter åpningsrunden av Dubai Desert Classic i februar med smerter i ryggen. Mindre en to måneder senere måtte han operere ryggen for fjerde gang, noe som holdt ham på sidelinjen i resten av PGA Tour-sesongen. Woods har ikke spilt en eneste majorturnering de to siste årene.

På spørsmål om hva som er forskjellen på dette comebacket og comebacket han gjorde i Hero World Challenge for et år siden, svarer Tigers agent Mark Steinberg at Tiger ikke har noen forventninger til hva fremtiden kommer til å bringe.

– Det er vanskelig å sammenlikne. Det var en helt annerledes operasjon han hadde i år enn han hadde tidligere. Så når han sier at han er klar til å spille, klarer ikke jeg å sammenligne det med noe annet.

Woods gjorde comeback i samme turnering for et år siden, etter et halvannet år vekk fra golfen. Der endte han på delt sisteplass i det 16 mann store feltet, men Woods var likevel den spilleren i feltet med flest birdies. En måned senere misset Woods cuten i Farmers Insurance Open på favorittbanen Torrey Pines, før han måtte trekke seg fra turneringen i Dubai uken etter.

Fredag forrige uke erklærte Woods seg skyldig i hensynsløs kjøring etter å ha blitt funnet sovende bak rattet i bilen hans på motorveien natten 29. mai. Rapporten etterpå viste at Woods hadde en kraftig «cocktail» av smertestillende og beroligende medisiner, samt marijuana i blodomløpet. Woods sa i ettertid at han har medisinert seg selv for å lindre ryggsmerter og plager fra søvnløshet. Woods unngår fengselsstraff for hendelsen.

Den tidligere verdenseneren befinner seg nå nede på 1171.-plass på verdensrankingen. Woods står for tiden med 79 PGA Tour-seiere, tre mindre enn tidenes mestvinnende, Sam Snead.