På tirsdagens pressekonferanse ble Tiger bombardert med spørsmål fra amerikanske golfjournalister, og forståelig nok var det mange som lurte på om han følte seg klar til å vinne The Masters.

Woods ustrålte en selvtillit vi ikke har sett på lang tid, og uttalte gjentalte ganger at han nå er klar for å konkurrere med de aller beste igjen.

Sist han konkurrerte på PGA Tour´en leverte han sin dårligste runde som proff, hele 82 slag, i Phoenix Open. Spesielt nærspillet var katastrofalt på  Scottsdale-banen i Phoenix, og det er knyttet stor spenning til nettopp denne delen av hans spill.

Ifølge Woods selv var han fanget mellom to forskjellige chippeteknikker den gangen, og det skal ha tatt tid å finjustere «systemet» som hans nye trener jobber etter.

På spørsmål om han hadde det nødvendige grunnlaget for å gjøre seg gjeldende i The Masters, var Woods klar i sin tale:

– Unnskyld uttrykket, men jeg har rett og slett jobbet ræva av meg. Jeg har trent fra soloppgang til solnedgang hver dag, og jeg tror ikke folk forstår hvor mye arbeid som ligger bak dette. Jeg hadde ikke spilt denne uken om jeg ikke følte meg klar, men det gjør jeg i høyeste grad nå. Jeg er her for å vinne, sa han til Masters-pressen.

Men skepsisen til Woods etter hans opptredener tidligere i år er fremdeles stor. Vi spurte norske golfprofiler hva de tror om Tigers muligheter i årets Masters.

Per Haugsrud, golfkommentator og tidligere Europatour-spiller:
– Jeg tipper Tiger havner på 32. plass i år.

Knut Børsheim, tidligere Europatour-spiller:
– Om det er slik at han faktisk har fått chippe-yips, tror jeg dette blir vanskelig for ham. I min verden er dette noe man aldri blir kvitt helt, så det blir faktisk veldig interessant å se om han kommer seg ut av det.

Elias Bertheussen, Challenge Tour og Team Norway-spiller:
– Tiger er den spilleren jeg håper aller mest på, og er veldig spent på han. Mange er spent på nærspillet hans, men det tror jeg faktisk kommer til å løse seg fint. Jeg tipper med hjertet og tror han vinner, akkurat som jeg gjør med Liverpool!

Øyvind Rojahn, idrettssjef i Norges Golfforbund:
– Tiger er forhåpentligvis tilbake, og ender topp-10!

Henrik Bjørnstad, tidligere PGA Tour-spiller:
– Jeg håper alltid at Tiger skal vinne Masters, det hadde vært fantastisk hvis vi fikk oppleve det én gang til. Men, han har spilt for lite, han har hatt rusk i spillet sitt før han ble skadet, så jeg tror dessverre ikke han vil være med og prege turneringen i år. Men jeg håper jeg tar feil!

Marita Engzelius, Team Norway-spiller:
– Jeg håper Tiger gjør det bra, men egentlig har jeg ikke noe tro på at det skjer – dessverre…

Espen Kofstad, Team Norway-spiller: 
– Umulig å si om Tiger, det ryktes jo om bra runder på hjemmebanen og han er jo god på Augusta . . .Jeg håper han vinner, men er litt usikker på hvordan han kommer til å spille!

Frode Scheie, tidligere sportssjef i Norges Golfforbund:
– Tiger blir dessverre mest en kuriositet i år er jeg redd. Han er som kjent skadeforfulgt, så jeg tror neppe han er i stand til å ta det med mindre han har lurt alle! Håper alltid på Tiger, men er redd vi aldri får se en dominerende Tiger Woods igjen.
 

Woods slår ut klokken 19.48 norsk tid, sammen med Jimmy Walker og Jamie Donaldson.