– Han spurte meg på rangen om han kunne bli med vår gruppe. Jeg skal si deg, han slår bra. Jeg viste ham noen av slagene jeg slår og litt av strategien min her ute. Gutten er god. Han har ikke begynt på high school ennå, men skal nå spille Masters. Det er en utrolig historie, sier Woods i et intervju med Golf.com mandag. 
 

Selv spilte han Masters for første gang som 19-åring, hvor han til slutt delte 41. plassen. Guan kvalifiserte seg til den 77. utgaven av Masters ved å vinne Asia-Pacific Amateur Championship i november. 

 

Vi skal nok likevel ikke forvente oss for mye av unggutten denne uken. Golf.com fulgte Guan fra det 10. til det 13. hullet mandag ettermiddag, og han traff ingen greener. På det 11. hullet var utslaget hans 90 meter bak Dustin Johnson sin drive, og han har stort sett hybrider og fairwaywooder inn til green på alle par 4-hullene.

 

Erfaringen fra denne uken blir derimot uvurderlig, og den unge kineseren har bestemt seg for å suge til seg det han kan av erfaringer og gode råd. Tidligere på mandagen ble han med 61 år gamle Ben Crenshaw, som vant masters i 1984 og 1995 på en treningsrunde. Tirsdag skal han spille med Tom Watson. Når den årlige par 3-konkurransen slår i gang på onsdagen skal han spille med Nick Faldo. Og Guan planlegger også en ny prat med Tiger før turneringen starter.

 

– Jeg var tre eller fire år gammel første gang jeg så ham vinne Masters. Jeg har spilt med ham to ganger de siste par årene, og han gir meg råd. Jeg vil si at hver gang jeg har spilt med ham føler jeg meg mye bedre etterpå, han gir meg selvtillit, sier Guan om sin store helt.