Jordan Spieth storspilte på tredje dag av The Open i Carnoustie i Skottland. Med 6 under par på dagens runde leder den regjerende mesteren fra The Open før siste dag. Spieth ligger 9 slag under par totalt.

Tiger-brølet runget over hele verden

Men selv med Jordan Spieths fantastiske spill, selv med Rory McIlroy med nok en god dag og i god posisjon, selv med Justin Roses med dagens beste runde, er det Tiger Woods alt handler om i golfverden i dag. 

Woods startet dagen på par etter å ha gått runder på 71 både torsdag og fredag og trengte med det en lav score på dagens runde for å kunne utfordre når alt skal avgjøres på søndag. Med 66 og fem under par leverte mannen som dominerte golf i hele det første tiåret av dette århundret. 66 er faktisk Woods sin beste score i en runde i The Open siden Hoylake i 2006 og den beste runden Woods har hatt i noen Major siden Masters i 2011. 

Og publikum i Carnoustie viste at de har ventet på dette. Det er fortsatt ingen som fenger golfentusiaster som Tigern. Brølet som kom hver gang Woods dro en lang driver eller imponerte på greenen, den rytmiske «Tiger», «Tiger», «Tiger» som klunget mens Woods nærmet seg hver green, var gjenkjennelig og noe golfverden har lengtet etter å høre i flere år. Twitter og medier verden over kastet seg med på engasjementet både amerikaneren og tilskuerne i Skottland viste. 

Helt overraskende burde det kanskje ikke vært, Woods er nummer en på PGA-touren denne sesongen i tredjerunder. Men dette er The Open, turneringen Woods har vunnet tre ganger. Og Woods er i posisjon til å utfordre. Fire slag bak Spieth. 

Søndag får vi se om Woods kan gjøre det igjen. Og om de andre spillerne i toppen opplever den samme frykten når Tiger jakter ledelsen på siste dag. Slik de alle gjorde da de visste han kom tidligere. 

Kan bli en fantastisk avslutning

Jordan Spieth leder altså før siste dag av turneringen, amerikaneren deler førsteplassen med sine to landsmenn Xander Schauffele og Kevin Kisner med ni under totalt. 

Rory McIlroy gikk ett slag under på dagens runde og ligger fem under, i likhet med Woods og blant andre Zach Johnson og Tommy Fleetwood. Justin Rose som gikk hele syv under på dagens runde følger ett slag bak med fire under etter tre runder. 

Søndag skal alt avgjøres.