For første gang etter nesten å ha mistet livet i en bilulykke for elleve måneder siden var Tiger Woods endelig tilbake i aksjon i far-sønn-turneringen PNC Championship rett før jul.

I pressekonferansen etter turneringen lurte mange på når vi kan vente å se tidenes beste golfspiller tilbake på golfbanen neste gang. Da minnet Tiger pressen på at PNC Championship, hvor han kun spilte 36 hull og fikk bruke golfbil, er noe helt annet enn en fire dager lang slagspillturnering mot verdenseliten.

– Jeg er ikke på det nivået helt ennå. Jeg klarer ikke å konkurrere mot disse gutta akkurat nå. Det kommer til å kreve mye arbeid for å komme tilbake til at jeg kan klare å konkurrere på høyt nivå, sa Tiger da han møtte pressen etter turneringen.

(Har du hørt første episode av vår miniserie nye miniserie i Mulligan? «Historien om Tiger Woods»)

Det har blitt spekulert i om Tiger forsøker å komme tilbake til The Masters i april, men det har også versert rykter om at han peiler seg inn mot sommerens 150. årsjubileum for The Open på St Andrews.

Golf Channel-ekspert og ellevegangsvinner på PGA-touren John Cook, som angivelig er en god venn av Tiger, tror derimot vi må vente i enda lenger tid på å se Tiger tilbake i aksjon.

– Jeg ser ikke at det kommer til å skje de neste tolv månedene. Jeg tror neste gang vi ser ham, blir i PNC Championship i desember. Jeg tror ikke kroppen kommer til å være fysisk klar, for han klarer ikke å trene slik han ønsker, sier Cook til Golf Channel.

John Cook har kjent Tiger Woods i en årrekke. Han tror Tiger ikke kommer til å spille noen offisielle PGA Tour-turneringer i år heller. (Foto: Getty Images)

Grunnen til den tilsynelatende pessimistiske spådommen er at Tiger ikke er som andre spillere: når han kommer tilbake, er det ikke bare for å delta.

– Tiger har aldri vært typen som stiller opp hvis han ikke er klar til å vinne. Da jeg pratet med ham etter PNC, var han åpen og ærlig. Han sa han var utslitt, forteller Cook.

Når Tiger omsider velger å komme tilbake på PGA-touren, vil han sannsynligvis kun spille noen utvalgte turneringer. Tidligere i vinter sa han at hans dager som fulltidsspiller på PGA-touren er omme, og skal heller hente inspirasjon fra Ben Hogan, som også fortsatte å spille et begrenset turneringsprogram etter å ha nesten mistet livet i en bilulykke.

– Det er en uheldig virkelighet, men det er sånn det er. Jeg forstår det, og jeg akspeterer det, sier Tiger.